Geronimo Stilton – Fantasia VI (1e recensie)

boekomslag Geronimo Stilton - Fantasia VI (Fantasia 6)

Fantasia verkeert opnieuw in gevaar! Dit keer is het de koningin der heksenkoninginnen, Kuruvinda, die de vrede in het rijk bedreigt. Deze gi-ga-gruwel is de bewaakster van een machtige edelsteen met magische krachten: de Vuurrobijn. Maar dat is haar nog niet genoeg, want ze doet er alles aan om ook een tweede magische steen te bemachtigen: de Blauwe Saffier. Als dat haar lukt, zal ze oppermachtig worden en de baas kunnen spelen over heel Fantasia. Er is maar één manier om dat te voorkomen: de Profetie van de Edelstenen moet worden vervuld! Daarin wordt voorspeld dat de Vuurrobijn en de Blauwe Saffier op een dag zullen samensmelten tot een nieuwe, nog veel machtiger steen, die ervoor kan zorgen dat de vrede in Fantasia voorgoed wordt hersteld. Ga jij met Geronimo mee naar Fantasia om te strijden tegen Kuruvinda?

kno meer info over boek

Over het verhaal

Geronimo Stilton is de schrijver en tevens hoofdpersoon van de boeken. Hij is uitgever van de meest gelezen krant van Muizenland “De wakkere muis”. In dit zesde deel van de Fantasiareeks komt Geronimo vanuit een zware storm opeens terecht in het ondergrondse waterrijk van Fantasia. Hij komt bij de feeënschool terecht waar hem gevraagd wordt of hij wil helpen om Fantasia van de ondergang te redden. Kuruvinda, de koningin van de heksenkoninginnen, is namelijk op zoek naar de Blauwe Saffier. Samen de met de Vuurrobijn, die zij al heeft, kan ze dan de baas spelen over Fantasia. Geronimo blijkt voor te komen in een profetie die zegt dat de Vuurrobijn en de Blauwe Saffier op een dag samen zullen smelten tot 1 grote steen, die de vrede in Fantasia kan herstellen.

Geronimo wil eigenlijk helemaal niet op avontuur, maar hij kan ook geen ‘nee’ zeggen. Hij gaat op weg, met een magische harp, die heel mooi kan zingen, en een magische veer die alleen maar de waarheid kan opschrijven. Onderweg komt hij allerlei gevaren tegen en het is de vraag of het hem gaat lukken om de Blauwe Saffier te vinden.

Mening over het boek

Recensie door Ikvindlezenleuk (Mathilde) (ouder dan 18 jaar)
★★★★☆ – goed

Ik vond het een leuk boek om te lezen. Het verhaal is spannend, zeker voor 6-jarigen. Het verhaal is goed geschreven en heeft vaart.

Het boek ziet er visueel mooi uit. Woorden worden in kleurtjes of in symbolen neergezet. Het boek bevat reukpagina’s en opdrachten en puzzels die opgelost moeten worden.

De boeken zijn gebaseerd op de ideeën van de schrijfster Elisabetta Dami, maar ze worden tegenwoordig door een studio geschreven.

Ik heb het boek gelezen, omdat ik het te leen kreeg van mijn buurmeisjes. Dit is een van hun favoriete boeken. Ik wilde het ook graag lezen, omdat Geronimo Stilton erg populair is.