Roald Dahl – De GVR (1e recensie)

boekomslag Roald Dahl - De GRV

Sophie woont in een weeshuis. Als ze op een nacht stiekem uit het raam kijkt, ziet ze een hele lange, dunne man. Zo groot, hij lijkt wel een reus! Dan kijkt hij haar recht aan. Hij ontvoert haar, want kinderen mogen niet weten dat reuzen echt bestaan. ‘Ik zal wel opgegeten worden,’ denkt Sophie. Maar de grote reus blijkt geen gemene mensenpeuzelende kannibaal, maar een Grote Vriendelijke Reus, die door een trompet dromen in kinderkamers blaast. Hij vertelt Sophie vreselijke verhalen over de andere reuzen. Zo vreselijk dat ze samen een plan maken om te zorgen dat kindertjes voortaan weer rustig naar bed kunnen!

kno meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Loran (10-12 jaar)
Heb je het boek uitgelezen?
ja
Wat vind je van het boek?
★★★★★ – geweldig
Welke woorden passen bij het boek?
grappig, vrolijk, spannend, eng, zielig
Waarom heb je het boek gelezen?
Mijn zus had hem al gelezen, ze was er overtuigd van dat hij leuk was. En toen wou ik hem ook lezen. Ik wilde trouwens ook graag weten wat de GVR betekende!!!
Hoe kom je aan het boek?
mijn zus heeft hem gekocht
Wat vind je leuk aan het boek?
het boek is heel spannend, leuk, grappig en helemaal fantastisch, maar je moet wel veel fantasie hebben! en omdat de GVR heel raar praat!!!!!!
Wat vind je niet leuk aan het boek?
helemaal niks
Wat wil je nog meer vertellen over het boek?
het gaat over een reus die sofie een wees heeft ontvoerd. En sofie die denkt dat de reus haar gaat opeten maar het is de GVR en dat staat voor grote vriendelijke reus.