boekomslag Brian Selznick - De uitvinding van Hugo Cabret

Hugo Cabret is een wees die in de muren van een druk treinstation in Parijs woont. Sinds zijn oom spoorloos verdween, heeft hij in het geheim de zorg voor de stationsklokken op zich genomen. Dan komt hij in aanraking met een vreemd meisje en een bittere oude man die de speelgoedwinkel in het station beheert. Plotseling komt Hugo’s verborgen leven en het waardevolle geheim dat hij bewaart in gevaar.

knop meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Ikvindlezenleuk (Mathilde) (ouder dan 18 jaar)
Heb je het boek uitgelezen?
Ja
Wat vind je van het boek?
★★★★★ – geweldig
Welke woorden passen bij het verhaal?
spannend, mooi
Waarom heb je het boek gelezen?
Ik heb het boek voornamelijk gekocht omdat het er zo vreselijk mooi uitziet. Alle pagina’s zijn zwart met een blaadje tekst erop. Verder zitten er heel veel zwartwitte tekeningen in.
Hoe kom je aan het boek?
Gekocht
Wat vind je leuk aan het boek?
Ik zag het boek bij de stripwinkel liggen en ik begreep toen niet waarom een ‘gewoon’ boek bij de stripwinkel te koop zou zijn. Inmiddels weet ik dat wel. De illustraties zijn een onderdeel van het verhaal. Ze vertellen een deel van het verhaal. Daarom leest het boek, ondanks dat het dik is, vlot. Het verhaal gaat over een jongen die geïnteresseerd is in illussionisten. Hij leeft in het station, in zijn eentje. Dat verandert als hij betrapt wordt op het stelen van een opwindmuis in de speelgoedwinkel tegenover het station. Deze opwindmuis heeft hij nodig om een geheimzinnige machine te repareren.
Het verhaal is leuk en zeker voor kinderen spannend. Uiteindelijk blijkt het boek zelf een onderdeel van het verhaal te zijn.
Wat vind je niet leuk aan het boek?
Dat ik het zo snel uit had