Cassandra Clare – Stad van beenderen

De vijftienjarige Clary woont met haar moeder in New York. Wanneer deze ontvoerd wordt, komt Clary achter het familiegeheim: haar moeder behoorde ooit tot een groep demonenjagers. Langzaamaan lukt het Clary om tot die wereld door te dringen. Maar de wereld van de demonenjagers is verscheurd. Zal het Clary en haar vrienden lukken om haar moeder te redden?

Boekinformatie
Schrijver: Cassandra Clare
Titel: Stad van beenderen
Serie: The mortal instruments #1
Uitgeverij: The House of Books
Jaartal: 2010
Bladzijden: 478
Vertaler: Elsbeth Witt
Genre: griezelverhaal
Leeftijd: 15+

Lees dit boek
De leukste plek om een boek te kopen is de (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via een linkje hieronder en ondersteun deze website. Of leen het boek bij de bibliotheek in Nederland of in België
- koop dit boek bij bol.com
- leen het e-boek bij de bibliotheek (NL)
- leen het e-boek bij de bibliotheek (B)
ikvindlezenleuk knop andere recensies lezen

Mening over het boek

Recensie van Mathilde (ouder dan 18 jaar)
Heb je het boek uitgelezen?
Ja
Wat vind je van het boek?
★★★★☆ – goed
Welke woorden passen bij het verhaal?
Spannend
Waarom heb je het boek gelezen?
De omschrijving op de achterkant van het boek deed me denken aan de tv-series van Buffy en Angel. Dat vond ik leuke tv-series, waarin vampieren en andere wezens voorkomen.
Hoe kom je aan het boek?
Gekocht op het vliegveld in Londen toen ik moest wachten op een vliegtuig
Wat vind je leuk aan het boek?
Het is een spannend verhaal over Clary. Er gebeuren bij haar in de buurt opeens allemaal vreemde dingen en op een avond verdwijnt haar moeder. Clary komt er achter dat haar leven niet is zoals ze altijd gedacht heeft. Ze heeft krachten waar ze mee moet leren omgaan. Dit is deel 1 van een trilogie (serie van 3 boeken) en ik ben heel benieuwd hoe dit verhaal verder gaat.
Wat vind je niet leuk aan het boek?
Dat ik moest wachten tot het volgende deel uitkwam 🙂

Tip

Ben je op zoek naar meer informatie over de schrijver, illustrator en/of vertaler? Veel van deze boekenmakers hebben een eigen website. Daarnaast vind je meer informatie op de websites van de uitgeverijen en op de websites van Jeugdbibliotheek, Jeugdliteratuur, Leesfeest

1 reactie

  1. Stad van beenderen is echt een super leuk boek!!! De film van dit boek, city of bones, is trouwens ook super gaaf!!!

Geef een reactie