Kevin Crossley-Holland – In het tussenland

geplaatst in: ★★★☆☆, 10+, recensie | 0
Kevin Crossley-Holland – In het tussenland

1200. De veertienjarige Arthur de Caldicot treedt in dienst als schildknaap. Hij zal Lord Stephen de Holt vergezellen op de vierde kruistocht naar het Heilige Land. De gebeurtenissen uit Arthurs leven worden gereflecteerd in zijn magische zienersteen. Daarin ziet hij verhalen uit het leven van zijn beroemde naamgenoot koning Arthur, de queestes van de ridders van de Ronde Tafel en de gloriedagen van Camelot.

Boekinformatie
Schrijver: Kevin Crossley-Holland
Titel: In het tussenland
Serie: Arthur #2
Uitgeverij: Lemniscaat
Jaartal: 2002
Bladzijden: 384
Vertaler: Tjalling Bos
Genre: geschiedenis
Leeftijd: 10+
Klik hier voor meer informatie over dit boek en alle recensies

Mening over het boek

recensie van Mathilde (ouder dan 18 jaar)
★★★☆☆ – gemiddeld
Ik hou van verhalen die over koning Arthur gaan. Het zijn vaak mysterieuze verhalen waarin vreemde dingen gebeuren. In dit boek gaat het over een jongen die Arthur heet en binnenkort met een edelman, als zijn assistent mee gaat op kruistocht. Er zitten eeuwen tussen hem en koning Arthur, maar door middel van een zienersteen weet hij hoe het koning Arthur verging.

In het begin van het boek had ik niet door dat ik het dagboek aan het lezen was van de jongen Arthur. Ik vond de korte hoofdstukken redelijk irritant, want je krijgt maar weinig informatie. Later bedacht ik me dat het toch wel prettig leest. Arthur heeft door zijn werk niet veel tijd om zijn gedachten en belevenissen op papier te zetten.

Het derde deel van deze trilogie is ook al verschenen en ik ben benieuwd hoe het Arthur vergaat op kruistocht en of de lezer er achterkomt wat nu het verband tussen de beide Arthurs is.

Recensies

Heb jij dit boek gelezen? Of een ander leuk boek? Klik op de oranje knop en vul het vragenformulier in
Dat is alles wat jij hoeft te doen om een recensie te schrijven...


Schrijf zelf een recensie

Tip

Ben je op zoek naar meer informatie over de schrijver, illustrator en/of vertaler? Veel van deze boekenmakers hebben een eigen website. Daarnaast vind je meer informatie op de websites van de uitgeverijen en op de websites van Jeugdbibliotheek, Jeugdliteratuur, Leesfeest

Geef een reactie