boekomslag Kevin Crossley-Holland - In het tussenland

De veertienjarige Arthur de Caldicot treedt in dienst als schildknaap. Hij zal Lord Stephen de Holt vergezellen op de vierde kruistocht naar het Heilige Land. De gebeurtenissen uit Arthurs leven worden gereflecteerd in zijn magische zienersteen. Daarin ziet hij verhalen uit het leven van zijn beroemde naamgenoot koning Arthur, de queestes van de ridders van de Ronde Tafel en de gloriedagen van Camelot.

knop meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Ikvindlezenleuk (Mathilde) (ouder dan 18 jaar)
★★★☆☆ – gemiddeld
Ik hou van verhalen die over koning Arthur gaan. Het zijn vaak mysterieuze verhalen waarin vreemde dingen gebeuren. In dit boek gaat het over een jongen die Arthur heet en binnenkort met een edelman, als zijn assistent mee gaat op kruistocht. Er zitten eeuwen tussen hem en koning Arthur, maar door middel van een zienersteen weet hij hoe het koning Arthur verging.

In het begin van het boek had ik niet door dat ik het dagboek aan het lezen was van de jongen Arthur. Ik vond de korte hoofdstukken redelijk irritant, want je krijgt maar weinig informatie. Later bedacht ik me dat het toch wel prettig leest. Arthur heeft door zijn werk niet veel tijd om zijn gedachten en belevenissen op papier te zetten.

Het derde deel van deze trilogie is ook al verschenen en ik ben benieuwd hoe het Arthur vergaat op kruistocht en of de lezer er achterkomt wat nu het verband tussen de beide Arthurs is.