Lucy Daniels – Stropers (Op zoek naar dolfijnen)

geplaatst in: ★★★★★, 10+, recensie | 5

Lucy Daniels – Stropers (Op zoek naar dolfijnen)

Na hun vakantie in Australië is Jody met haar familie in de Sundarban Delta in Bangladesh aangekomen. Ze logeren op het vasteland en Jody leert Shiv kennen, een jongen van haar leeftijd. Samen met Shiv gaat Jody op zoek naar dolfijnen. Ze vinden een kleine familie Irrawaddy-dolfijnen. Jody is meteen weg van de dieren met hun vriendelijke, stompe koppen. Vooral met een vrouwtje Sandhi, heeft ze echt contact. Sandhi lijkt iedere keer blij te zijn om haar te zien. Jody kan het niet geloven als ze hoort dat er stropers actief zijn in deze omgeving. De stropers vangen de dolfijnen niet om hen af te richten, maar voor het vlees! Bij de volgende tocht kan Jody haar favoriete dolfijn niet meer vinden. Waar is Sandhi? Zouden die verschrikkelijke stropers haar gevangen hebben? Jody gaat meteen op onderzoek uit.

Informatie over het boek
Lucy Daniels - Stropers
Serie: Op zoek naar dolfijnen
Kluitman 2004
Bladzijden: 124
Illustraties van George Schriemer
Leeftijd: 8+
Genre: dierenverhaal

 

Meer informatie

Meer informatie over dit boek (gewonnen prijzen, waar te koop en meer) en een overzicht van alle recensies

 

Mening over het boek

Recensie van Sophie (6-8 jaar)
Heb je het boek uitgelezen?
Ja
Wat vind je van het boek?
★★★★★ – geweldig
Welke woorden passen bij het verhaal?
Vrolijk, spannend, moeilijk, zielig
Waarom heb je het boek gelezen?
Omdat de dolfijn mijn lievelingsdier is
Hoe kom je aan het boek?
gekocht
Wat vind je leuk aan het boek?
Alles
Wat vind je niet leuk aan het boek?
dat er een bladzijde uit gescheurd was

 

Tip

Ben je op zoek naar meer informatie over de schrijver, illustrator en/of vertaler? Veel van deze boekenmakers hebben een eigen website. Daarnaast vind je meer informatie op de websites van de uitgeverijen en op de websites van Jeugdbibliotheek, Jeugdliteratuur.org, Leesfeest, Leesplein.nl, Literatuurplein
Succes!

5 Responses

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst... Je e-mailadres wordt niet zichtbaar op de website