Hannah Tinti – De goede dief (1e recensie)

De twaalfjarige jongen Ren mist zijn linkerhand. Ren weet niet hoe dat is gekomen en ook de mensen in het weeshuis weten het niet. Ren zou graag een eigen familie hebben en ziet er tegen op om oud genoeg te worden om het weeshuis te moeten verlaten. Op een dag komt Benjamin Nab naar het weeshuis en hij beweert een verdwenen broer van Ren te zijn. De monniken geloven zijn verhaal en Ren gaat met Benjamin mee. Ze reizen door New England en Benjamin blijkt een oplichter en dief te zijn. Zal Ren hieraan mee gaan werken?

Boekinformatie
Schrijver: Hannah Tinti
Titel: De goede dief
Uitgeverij: De Bezige Bij
Jaartal: 2008
Bladzijden: 318
Vertaler: Ralph van der Aa
ISBN: 9789023428961
Genre: geschiedenis
Leeftijd: 15+
knop meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Mathilde (ouder dan 18 jaar)
Heb je het boek uitgelezen?
Ja
Wat vind je van het boek?
★★★☆☆ – gemiddeld
Welke woorden passen bij het verhaal?
Zielig, spannend
Waarom heb je het boek gelezen?
De omschrijving van het boek maakte me nieuwsgierig naar het verhaal
Hoe kom je aan het boek?
Ik heb het boek via www.marktplaats.nl gekocht
Wat vind je leuk aan het boek?
Ik vond het een aardig boek om te lezen. Ren is een rustige jongen die het best naar zijn zin heeft in het weeshuis. Helaas worden steeds meer vriendjes van hem geadopteerd en blijft hij in het weeshuis achter. Niemand wil hem hebben met zijn ontbrekende linkerhand. Ren vindt het spannend om met Benjamin mee te gaan en de wereld blijkt veel groter te zijn dan hij dacht. Hij maakt vrienden en komt in vreemde situaties terecht. Het verhaal is met vaart geschreven.

.