KJV 2013-2014 voor 4-6 jaar (België)

geplaatst in: overzicht | 0


logo van KJVIn België hebben ze ook een kinderjury (KJV) waarbij kinderen en jongeren tussen 4 en 16 jaar boeken lezen en daar een oordeel over geven. Voor elke leeftijdsgroep wordt een lijst samengesteld met boeken van 5 Vlaamse auteurs en 5 buitenlandse auteurs. Heel anders dus dan in Nederland waar je helemaal zelf mag kiezen hoeveel boeken je leest (minimaal 1) en je uit alle boeken mag kiezen die verschenen zijn in het jaar ervoor. Voor de Kinderjury 2013 mocht er gekozen worden uit boeken die in 2012 uitgegeven waren in Nederland.

De stemmen van juryleden uit heel Vlaanderen worden verzameld en geteld. Je kunt je opgeven voor de jury als je in België woont. Op het jaarlijkse eindfeest worden de winnaars bekendgemaakt. Als jurylid wordt je hiervoor uitgenodigd, net als de schrijvers en illustratoren van de boeken die meededen. Het leesjaar voor de KJV voor 2013-2014 begint in september. De boekenlijsten per leeftijdsgroep zijn alvast bekendgemaakt. Per leeftijdsgroep heb ik een eigen bijdrage gemaakt op Ikvindlezenleuk

 

Groep 1 (4 tot 6 jaar)

Annemie Berebrouckx – Berre vindt een papiertje
De Eenhoorn 2012, 32 bladzijden, illustraties van Annemie Berebrouckx, 6-
Beer Berre houdt van spullen verzamelen, die hij in zijn broekzakken stopt. Fleur de eend vindt het niet grappig, want zo gaat de wasmachine stuk. Dan vindt Berre een briefje.

Koen Van Biesen – Buurman leest een boek
De Eenhoorn 2012, 48 bladzijden, illustraties van Warre Borgmans, 6-
Buurman wil lekker lezen, maar wordt steeds gestoord door zijn lawaaierige buurmeisje. Buurman verzint een geweldige oplossing om haar stil te krijgen. Maar dan begint zijn hond te blaffen.

Emily Gravett – Nog een keer!
Van Goor 2012, 32 bladzijden, vertaald door Rindert Kromhout, 6-
Lees de recensie(s) over dit boek
Draakje Cedric wil voor het slapengaan zijn lievelingsverhaaltje horen. En dat één keer voorlezen bij lange na niet genoeg is, laat hij explosief merken.

Philip Hopman – Valentijn en zijn viool
Lemniscaat 2012, 26 bladzijden, illustraties van Philip Hopman, 6-
Lees de recensie(s) over dit boek
Valentijn denkt dat hij geweldig viool kan spelen, want volgens de juf gaat het al heel goed. Maar zijn vioolspel heeft onvermoede effecten.

Jon Klassen – Ik wil mijn hoed terug
Gottmer 2012, 32 bladzijden, illustraties van Jon Klassen, vertaald door J.H. Gever, 6-
Lees de recensie(s) over dit boek
Een beer is zijn hoed kwijt. Hij vraagt aan alle dieren of zij hem soms hebben gezien, maar niemand weet ervan. Ook het konijn niet. Tenminste, dat zegt hij.

Mattias De Leeuw – De steltenloper
Lannoo 2012, 32 bladzijden, illustraties van Mattias De Leeuw, 6-
Lees de recensie(s) over dit boek
In een bos vol hoge bomen woont een man. Op een dag maakt hij van de planken van zijn hutje metershoge stelten. Daarmee reist hij de wereld over.

Inge Misschaert & Inge Bergh – De grote reis van kleine schildpad
De Eenhoorn 2012, 32 bladzijden, illustraties van Kristina Ruell, 6-
Yomi is erg ziek. Met mama reist hij helemaal naar het ziekenhuis in de stad. Onderweg vertelt zij het verhaal van de kleine schildpad die zo graag wil vliegen.

Sven Nordqvist – Findus gaat verhuizen
Davidsfonds 2012, 32 bladzijden, onbekende vertaler, 6-
Omdat kat Findus van opa Pettson niet om vier uur ‘s nachts op zijn bed mag springen, verhuist hij naar een huisje in de tuin. Maar is dat wel zo leuk?

Reine De Pelseneer – De keizer kan niet slapen
De Eenhoorn 2012, 32 bladzijden, illustraties van Claudia Verhelst, 6-
Keizer Li Fant heeft werkelijk alles wat hij wil, alleen: hij kan niet slapen. Zijn onderdanen bedenken de prachtigste oplossingen, maar tevergeefs. Dan krijgt de keizer onverwacht bezoek.

Mo Willems – Knuffelbunny. Zaak van de verwisselde knuffelkonijnen
Gottmer 2012, 48 bladzijden, vertaald door J.H. Gever, 6-
Lees de recensie(s) over dit boek
Trixie heeft een knuffelkonijn dat ze Knuffelbunny noemt. In de hele wijde wereld is er maar één Knuffelbunny, en die is van Trixie. Maar als Trixie Knuffelbunny op een dag mee naar school neemt, blijkt klasgenootje Sonja precies zo’n knuffelkonijn te hebben. Dat wordt ruzie, want er kan er maar één de echte zijn.

 

Koop dit boek

De leukste plek om een boek te kopen is in een (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen kun je dat doen via een link hieronder. Dan krijg ik daar een percentage van en ondersteun je mijn website. Voor jou blijft de prijs hetzelfde! Alvast bedankt!
bol.com[link_Bruna url=”http://www.awin1.com/cread.php?awinmid=8378&awinaffid=370483&clickref=bruna-algemeen&p=https%3A%2F%2Fwww.bruna.nl%2F”]

 

 

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst... Je e-mailadres wordt niet zichtbaar op de website