logo van KJV

In Belgiƫ hebben ze ook een kinderjury (KJV) waarbij kinderen en jongeren tussen 4 en 16 jaar boeken lezen en daar een oordeel over geven. Voor elke leeftijdsgroep wordt een lijst samengesteld met boeken van 5 Vlaamse auteurs en 5 buitenlandse auteurs. Heel anders dus dan in Nederland waar je helemaal zelf mag kiezen hoeveel boeken je leest (minimaal 1) en je uit alle boeken mag kiezen die verschenen zijn in het jaar ervoor. Meer informatie over de KJV en eerdere winnaars vind je hier.

Voor de KJV 2013 mocht er gekozen worden uit boeken die in 2012 uitgegeven waren in Nederland. De stemmen van juryleden uit heel Vlaanderen worden verzameld en geteld. Je kunt je opgeven voor de jury als je in Belgiƫ woont. Op het jaarlijkse eindfeest worden de winnaars bekendgemaakt. Als jurylid wordt je hiervoor uitgenodigd, net als de schrijvers en illustratoren van de boeken die meededen. Het leesjaar voor de KJV voor 2013-2014 begint in september. De boekenlijsten per leeftijdsgroep zijn bekendgemaakt.


Geef een reactie