Frank Herzen – De zoon van de woordbouwer

Kleine Woord leeft met zijn vader, de Woordbouwer, in betonstad bij de Steenlanders, nadat hun eigen Oude Streek door de Steenlanders onbewoonbaar is gemaakt. Als Kleine Woord 14 jaar is stuurt zijn vader hem op reis om zijn levensleertijd af te ronden. De jongen krijgt een kistje met letters mee. Iedere letter is het begin van een woord dat een essentieel begrip in zijn leven dekt. Op een ogenschijnlijk zeer fantastische tocht leert Kleine Woord zijn angst te overwinnen voor eenzaamheid, leert hij hoop en vertrouwen, kameraadschap, leed, schoonheid, twijfel, erbarmen, vrijheid en nederigheid kennen en het universum te doorgronden.

Boekinformatie
Schrijver: Frank Herzen
Titel: De zoon van de woordbouwer
Uitgeverij: Corrie Zelen
Jaartal: 1969
Bladzijden: 196
Illustrator: Rob Vlaanderen
Genre: zonder genre
Leeftijd: 12+

Lees dit boek
De leukste plek om een boek te kopen is een (kinder)boekwinkel. Of leen het boek bij de bibliotheek. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via bol.com of bazarow en ondersteun mijn website. Luisterboeken kun je kopen bij luisterrijk of bol.com.
ikvindlezenleuk knop andere recensies lezen

Mening over het boek

Recensie van Mathilde (ouder dan 18 jaar)
Heb je het boek uitgelezen?
Ja, meerdere keren
Wat vind je van het boek?
★★★★★ – geweldig
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik kwam het boek tegen bij een kringloopwinkel en had goede herinneringen aan dit boek van vroeger
Welke steekwoorden passen bij het boek? (bijvoorbeeld grappig, spannend, saai)
Grappig, spannend
Hoe kom je aan het boek? (bijvoorbeeld van jezelf, van iemand anders, van de bieb)
Gekocht bij een kringloopwinkel
Wat vind je leuk aan het boek? Je kunt bijvoorbeeld een voorbeeld geven van een leuk stukje uit het boek
Ik vind het leuk dat het boek over letters, woorden en betekenissen gaat
Wat vind je niet leuk aan het boek?
Geen idee
Wat wil je nog meer vertellen over het boek?
Ik denk dat ik dit boek voor de eerste keer gelezen heb toen ik een jaar of 11 was. Ik kon me er nog van herinneren dat een jongen op reis gaat om woorden te zoeken. Ik vond het leuk om het boek te herlezen en het verhaal was nog steeds leuk. 
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ja
Aan wie zou je dit boek aanraden? (bijvoorbeeld kinderen van jouw leeftijd, jonger, ouder, jongens, meisjes)
Leuk om te lezen vanaf een jaar of 12

Tip

Op zoek naar meer informatie over de schrijver, illustrator en/of vertaler? Veel van deze boekenmakers hebben een eigen website. Je kunt ook informatie vinden op de website van de uitgeverijen of op de websites van Jeugdbibliotheek, Jeugdliteratuur, Leesfeest

2 reacties

  1. Wat leuk deze recensie te lezen. Ik heb Frank Herzen persoonlijk gekend en ik heb een gesigneerd exemplaar van dit boek. Frank is inmiddels overleden maar ik weet zeker dat hij heel blij zou zijn geweest als hij zou horen dat zijn boek nog steeds geliefd is.

  2. Author

    Wat leuk dat je hem persoonlijk hebt gekend, Mieke. Ik heb nog een ander boek van hem in de kast liggen, “Hellevaart”.

Geef een reactie