Nieuwe boeken in de Vakantiebieb

geplaatst in: overzicht | 0


logo BibliotheekSinds vanmorgen is de app Vakantiebieb weer online. Via deze app (te downloaden via de Appstore of Google Play Store) kun je t/m 27 oktober gratis e-boeken lezen.Deze app was oorspronkelijk bedoeld als cadeautje aan de leden van de bibliotheken, maar ook niet-leden kunnen deze boeken gratis lezen. Je moet je alleen even registreren via de app. Hieronder staat een overzicht van de kinder- en jeugdboeken die je de komende weken gratis kunt lezen.

 

Frank Cottrell Boyce – Chitty chitty beng beng vliegt weer
Gottmer 2012, 240 bladzijden, illustraties van Joe Berger, vertaald door Lidwien Biekmann, 10+
Chitty Chitty Beng Beng, de meest geliefde auto uit de geschiedenis, komt weer tot leven! Bijna 50 jaar nadat Ian Fleming, de auteur van James Bond, het verhaal over de wonderauto bedacht (indertijd in Nederland uitgebracht door A.W. Bruna en verfilmd met Dick Van Dyke in de hoofdrol), werd Frank Cottrell Boyce door de familie Fleming benaderd om het vervolg te schrijven. Het nieuwe verhaal gaat over een familie met twee kinderen, net als het origineel. Vader wordt ontslagen en besluit een oud Volkswagenbusje op te knappen. Zonder dat hij dat weet, gebruikt hij de originele motor van Chitty Chitty Beng Beng, genoemd naar het geluid dat hij produceert. Algauw blijkt dat het opknappertje volstrekt zijn eigen gang gaat. Nu vader even zonder baan is, besluit de familie met de wonderauto op reis te gaan en uiteraard beleven ze de meest fantastische avonturen. Leen het e-boek bij de bibliotheek

Marion van de Coolwijk – BFF (MZZLmeiden 10)
De Fontein 2013, 174 bladzijden
Tanja komt naar Nederland voor de crematie van Anneke, haar verzorgster in het weeshuis waar ze opgroeide. Na afloop ontvangt Tanja een kistje met persoonlijke spullen van toen zij en haar zussen klein waren. De meiden zijn ontzettend blij met deze vondst. Maar als ze tussen de babykleren een foto vinden van hun moeder met een onbekende, krijgen ze onenigheid. Wie is die persoon? En waarom zit de foto in hun kistje? Nieuwe ontdekkingen zetten hun onderlinge band verder onder druk… Leen het e-boek bij de bibliotheek

Paul Dowswell – Ausländer
Callenbach 2010, 304 bladzijden, vertaald door Ernst Bergboer, 12+
Piotr zit in het weeshuis in Warschau. Vanwege zijn Arische uiterlijk wordt hij geadopteerd door professor Kaltenbach, onderdirecteur van een rasseninstituut in Berlijn. Dan ontdekken de Kaltenbachs dat hij joods bloed heeft. Leen het e-boek bij de bibliotheek

Marcel van Driel – Superhelden.nl
De Fontein 2011, 256 bladzijden, 10+
Lees de recensie(s) over dit boek
Overal op de wereld spelen kinderen Superhelden.nl. Alleen de allerbeste spelers mogen door naar de geheime levels op het virtuele eiland Pala. Maar niemand weet dat het eiland echt bestaat. Niemand weet dat de allerbeste spelers worden ontvoerd en op Pala tegen hun wil worden opgeleid tot superspion. Afgestudeerde spionnen heten Superhelden en worden op internationale missies gestuurd. Alleen de mysterieuze leider Onno weet wat het einddoel is. Sinds haar vaders zelfmoord doet de veertienjarige Iris Goudhoorn niets anders dan gamen. Haar lievelingsgame is Superhelden.nl, waar ze de ene highscore na de andere haalt. Superhelden Alex en Fiber worden naar Nederland gestuurd om Iris te ontvoeren. Maar zelfs zij weten niet wat Onno’s plannen met Iris zijn. Want Iris is uitzonderlijk getalenteerd, zelfs voor een Superheld. Leen het e-boek bij de bibliotheek

Thea Dubbelaar – Vliegeren: 50 verhalen
Gibbon Uitgeefagentschap 2013, 197 bladzijden, 6-
Voorleesbundel met vijftig korte verhalen, gerangschikt in rubrieken als ‘gewoon leuk’, ‘dieren’, ‘Afrika’, ‘sprookjes’, ‘heftig’ en ‘griezelig’. De hoofdpersonen variëren van kinderen (van onder meer Dwaze Moedes), gehandicapten en volwassenen tot insecten en allerlei andere diersoorten.

Siri Kolu – Ik en de rovers (Ik en de rovers 1)
Gottmer 2011, 240 bladzijden, illustraties van Tuuli Juusela, vertaald door Annemarie Raas, 10+
Lees de recensie(s) over dit boek
De tienjarige Roos is onderweg naar haar oma als ze wordt gekidnapt uit de auto van haar ouders en gedwongen wordt in de auto van de familie Rover te stappen. Een ongelukje, eigenlijk, want normaal gesproken steelt de familie alleen Barbies, tijdschriften, snoep en andere fijne dingen. In eerste instantie is Roos geschrokken, maar ze went snel aan het vrije leventje bij de Rovers. Tijdens een zomerfeest met soortgenoten krijgt de familie ruzie en moet vluchten. Gelukkig redt Roos hen uit de handen van de politie en daarom laten de Rovers haar na de zomer weer vrij… Leen het e-boek bij de bibliotheek

Marie Lu – Legend (Legend 1)
Gottmer 2012, 320 bladzijden, vertaald door Sofia Engelsman, 15+
Lees de recensie(s) over dit boek
Legend speelt zich af in het Los Angeles van 2130, dat ondergelopen is na een overstroming. De 15-jarige June, kind uit de elite van de Republiek, is een wonderkind. Ze is gehoorzaam en loyaal en wordt dan ook klaargestoomd voor een van de belangrijkste functies in de militaire rangorde van haar land. De eveneens 15-jarige Day, geboren in een sloppenwijk, is de meest gezochte crimineel van de Republiek. Normaal gesproken zouden hun wegen zich nooit kruisen, maar dat gebeurt wel als de broer van June, een belangrijke militair, wordt vermoord en Day de hoofdverdachte is. De overheid opent de jacht op hem. Een ultiem kat-en-muisspel tussen June en Day gaat van start: zij wil haar broers dood wreken, terwijl hij probeert uit handen van de overheid te blijven en intussen ook nog zijn familie wil redden van een mysterieuze epidemie. Maar dan komt June erachter dat de overheid iets met haar broers dood te maken heeft en er alles aan doet om dat verborgen te houden. Leen het e-boek bij de bibliotheek

Rebecca Maizel – Eeuwig verbond (Vampire Queen 1)
Gottmer 2010, 376 bladzijden, vertaald door Sofia Engelsman, 15+
Na eeuwenlang haar bloedige instincten te hebben gevolgd, verlangt Lenah ernaar weer een mens van vlees en bloed te worden: het gewone meisje dat ze ooit was, voor ze door een vampier werd ‘ingelijfd’. Haar soulmate Rhode besluit haar te helpen en voert een levensgevaarlijk ritueel uit waardoor de transformatie mogelijk wordt. Na honderd jaar ontwaakt Lenah uit een soort winterslaap en neemt ze de plaats in die Rhode voor haar gecreëerd heeft. Alsof het leven als tiener op een privéschool nog niet stressvol genoeg is, voelt ze een tijdbom tikken: haar clan, die ze in de steek gelaten heeft, hoeft de crypte waar ze in zou moeten liggen, maar te openen om te ontdekken dat de vogel gevlogen is… En dat is niet haar enige probleem. Kan een ex-vampier overleven in deze moderne wereld, die zo vreemd voor haar is? En wat kan ze doen om haar nieuwe vrienden te beschermen tegen de bloeddorstige dreiging van haar voormalige volgelingen?

Nanda Roep – De verdwenen jongen (Plaza Patatta)
Leopold 2003, 83 bladzijden, illustraties van Georgien Overwater, 8+
Wat wil de geheimzinnige jongen die in het kinderrestaurant snuffelt? Plaza Patatta is pas kort open, er zijn nog maar weinig gasten. Toch komt de jongen elke dag, al doet hij zijn best om niet herkend te worden. Hij lijkt iets te zoeken, maar wat? Frida, die vroeger dienstmeisje was in de boerderij die nu het restaurant is, schrikt zichtbaar als Lotte en Luna haar over de gast vertellen. Zij herinnert zivh verhalen die langgeleden de ronde deden in Biesland. Over een jongen die bij Biesland Bad in zee verdween, maar soms nog plotseling opduikt… Leen het e-boek bij de bibliotheek

Rian Visser – De stille dief
Clavis 2008, 160 bladzijden, illustraties van Fréderiek Westerweel, 10+
Elke zomer logeren Lars en zijn tweelingbroer Wouter bij hun grootouders op De Deining, een vakantiepark in de duinen. Dit jaar zijn er minder vakantiegangers dan ooit, maar toch wordt het een drukke zomer. Is oma echt zo vergeetachtig, of is er een andere verklaring voor de verdwenen spullen? Waarom duiken vermiste bezittingen op vreemde plekken weer op? Lars, die meestal Stille genoemd wordt omdat hij doof is en liever niet praat, gaat op onderzoek uit. Hij krijgt hulp van een meisje dat veel weet van codes en vliegers.

Rian Visser – De Klup, ik doe wat ik wil
Books2Download 2012, 80 bladzijden, illustraties van Saskia Halfmouw
De KLUP wil meedoen met een songfestival op televisie. Deze wedstrijd wordt echter georganiseerd door een schoenenfabrikant, die schoenen in India laat maken. Hun meester is het er helemaal niet mee eens. Hij vertelt ze dat deze schoenen door kinderen worden gemaakt. Deze kinderen kunnen niet naar school. Is dat zo erg? En wat De KLUP hieraan doen?

Wendy Wunder – Als flamingo’s op het schoolplein staan
Gottmer 2011, 366 bladzijden, vertaald door Tjalling Bos
Cameron Cooper, een cynische 16-jarige met ongeneeslijke kanker, heeft van de doktoren te horen gekregen dat alleen een wonder haar nog kan redden. Onder het mom van ‘baat het niet, dan schaadt het niet’, sleept haar moeder de hele familie mee naar de andere kant van het land, naar Promise, een plaats die bekend staat om zijn mystieke, helende krachten. Maar Cam gelooft niet in de spirituele prietpraat van haar moeder en komt in opstand. Wonderen bestaan niet, dat weet ze zeker. Maar hoe meer tijd ze doorbrengt in Promise, hoe meer ze begint te geloven in dingen die ze eerder nooit geloofde.

 

 

Koop dit boek

De leukste plek om een boek te kopen is in een (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen kun je dat doen via een link hieronder. Dan krijg ik daar een percentage van en ondersteun je mijn website. Voor jou blijft de prijs hetzelfde! Alvast bedankt!
bol.com[link_Bruna url=”http://www.awin1.com/cread.php?awinmid=8378&awinaffid=370483&clickref=bruna-algemeen&p=https%3A%2F%2Fwww.bruna.nl%2F”]

 

logo komt van de website van de bibliotheek

 

 

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst... Je e-mailadres wordt niet zichtbaar op de website