Winnaars Gouden Lijst 2013

geplaatst in: overzicht | 0


logo Gouden LijstAfgelopen zaterdag werden de winnaars van de Gouden Lijst bekendgemaakt. De Gouden Lijst wordt uitgereikt aan het beste Nederlandse en vertaalde jeugdboek voor 12-15-jarigen.

 

De prijs voor het beste Nederlandse boek ging naar:

Marian de Smet – Rotmoevie
Moon 2012, 224 bladzijden, 15+
Lees de recensie(s) over dit boek
Eppo, een Nederlandse jongen van zeventien komt al liftend met een Vlaams meisje in contact. Tabby is achttien en ze heeft niet echt een doel voor ogen op het moment dat ze Eppo meeneemt in haar oude Volkswagen Golf. Het komt erop neer dat zij hem brengt waar hij heen wil. Eppo heeft gaandeweg door dat Tabby gewoon weg wil, maar waarvan ze weg wil, daar krijgt hij geen zich op. Dat het iets met Rob te maken heeft, is duidelijk. Zijn naam staat bovenop haar arm getatoeëerd.

 

De prijs voor het beste vertaalde boek ging naar:

Holly Goldberg Sloan – Ik zal er zijn. Een belofte kan levens veranderen
Querido 2012, 317 bladzijden, vertaald door Lydia Meeder, 15+
Tussen Emily en Sam is het liefde op het eerste gezicht. Sam vindt bij haar thuis de warmte die hij bij zijn psychisch gestoorde vader mist. Als Sams vader dit ontdekt, draait hij helemaal door. Zullen Emily en Sam elkaar ooit terugzien?

 

 

Koop een boek

De leukste plek om een boek te kopen is in een (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen kun je dat doen via een link hieronder. Dan krijg ik daar een percentage van en ondersteun je mijn website. Voor jou blijft de prijs hetzelfde! Alvast bedankt!
bol.com[link_Bruna url=”http://www.awin1.com/cread.php?awinmid=8378&awinaffid=370483&clickref=bruna-algemeen&p=https%3A%2F%2Fwww.bruna.nl%2F”]

 

logo komt van de website van CPNB

 

 

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst... Je e-mailadres wordt niet zichtbaar op de website