Voor de jaarlijkse Kinderjury kunnen kinderen hun stem uitbrengen op alle kinderboeken die in het jaar ervoor zijn uitgebracht. Dat kunnen zowel Nederlandse boeken als vertaalde boeken zijn. Voor De Nederlandse Kinderjury 2014 mag er gestemd worden op boeken die in 2013 zijn uitgekomen. Tussen 5 maart en 14 mei kan er gestemd worden. Dit kan via de website of door een formulier op te sturen naar De Nederlandse Kinderjury. Op 18 juni wordt bekend gemaakt welke boeken de prijs van de Kinderjury 2014 hebben gewonnen.

Kiezen uit alle kinderboeken die in 2013 zijn uitgekomen is moeilijk, want dat zijn ontzettend veel boeken. Daarom zijn er tiplijsten gemaakt met daarin boeken die worden aanbevolen, boeken waarvan de organisatie denkt dat kinderen deze leuk vinden.

Leestips voor 6-9 jaar

Leestips voor 10-12 jaar