Tonke Dragt – De torens van februari

Hoe kom ik hier? Wat doe ik hier? Ik weet niet wie ik ben… Ik vroeg: 'Welke dag is het vandaag?' 'Dertig februari,' zei de oude man. Plotseling zag ik de zee… Zee, strand, schelpen, voetsporen in het zand... Hoe kom ik hier? Wat doe ik hier? Ik weet niet wie ik ben… Dit zijn regels uit een dagboek. De schrijver ervan is zijn geheugen kwijtgeraakt, al roepen enkele dingen vage herinneringen op: Ik zag de torens, grote blokken... bijna lichtend tegen de sombere lucht. Ik ken die torens, ik ken ze. Maar alleen een woord kwam in me op en dat woord hoorde bij de torens: februari. De jongen die dit dagboek bijhoudt, gaat op zoek naar zijn vergeten verleden. Een ontdekkingsreis in een vreemde wereld waar alles nieuw is. Of lijkt dat maar zo? Wie kan hij vertrouwen? En zal hij vinden wat hij zoekt?

Boekinformatie
Schrijver: Tonke Dragt
Titel: De torens van februari
Uitgeverij: Leopold
Jaartal: 1973
Bladzijden: 208
Illustrator: Tonke Dragt
Genre: zonder genre
Leeftijd: 12+

Lees dit boek
De leukste plek om een boek te kopen is de (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via een linkje hieronder en ondersteun deze website. Of leen het boek bij de bibliotheek in Nederland of in België
- koop dit boek bij bol.com
- leen het e-boek bij de bibliotheek (NL)
ikvindlezenleuk knop andere recensies lezen

Mening over het boek

Recensie van Mathilde (ouder dan 18 jaar)
Heb je het boek uitgelezen?
Ja
Wat vind je van het boek?
★★★★☆ – goed
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik heb het boek gekocht bij een kringloopwinkel, omdat ik de boeken van Tonke Dragt leuk vind
Welke steekwoorden passen bij het boek? (bijvoorbeeld grappig, spannend, saai)
Spannend, verrassend, zielig, geheimzinnig
Hoe kom je aan het boek? (bijvoorbeeld van jezelf, van iemand anders, van de bieb)
Gekocht bij een kringloopwinkel
Zitten er plaatjes in het boek? Zijn ze belangrijk voor het verhaal of is het meer versiering?
Ja, er zitten zwartwit illustraties in het boek. Ze zijn meer als versiering bedoeld
Wat vind je leuk aan het boek? Je kunt bijvoorbeeld een voorbeeld geven van een leuk stukje uit het boek
Een spannend en intrigerend boek, waar ik helaas niets over kan vertellen zonder het verhaal te verklappen.
Wat vind je niet leuk aan het boek?
Geen idee
Wat vond je van de hoofdpersonen in het boek?
Als lezer ben je net zo verbaasd als de hoofdpersoon als hij opeens in een andere wereld blijkt te zijn. Je leest mee terwijl hij er achter probeert te komen wat er is gebeurd. 
Wat wil je nog meer vertellen over het boek?
Niets
Is het boek moeilijk of gemakkelijk om te lezen?
Best moeilijk
Zitten er veel moeilijke woorden in het boek?
Weet ik niet meer
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ja
Aan wie zou je dit boek aanraden? (bijvoorbeeld kinderen van jouw leeftijd, jonger, ouder, jongens, meisjes)
Aan jongens en meisjes vanaf 12 jaar die het leuk vinden om een verhaal te lezen dat raar en vaag begint, maar wat toch steeds duidelijk wordt.

Tip

Op zoek naar meer informatie over de schrijver, illustrator en/of vertaler? Veel van deze boekenmakers hebben een eigen website. Je kunt ook informatie vinden op de website van de uitgeverijen of op de websites van Jeugdbibliotheek, Jeugdliteratuur, Leesfeest

Geef een reactie