Olga Hoekstra – Engelenbloed (1e recensie)

Lilith Adams dacht haar plek in het Wachthuis eindelijk te hebben gevonden, veilig in de armen van Gabriël. Niets blijkt minder waar, als Gabriël op een dag vertrekt en haar achterlaat. Zonder reden, zonder afscheid. Vier jaar later is hij terug. Gelijk met wat alleen kan worden omschreven als het einde der tijden. Opnieuw wordt Lilith in een oorlog getrokken, eentje met een vijand in de vorm van de vier Ruiters van de Apocalyps. Dit keer vecht ze voor een leven dat haar zeer dierbaar is.

Boekinformatie
Schrijver: Olga Hoekstra
Titel: Engelenbloed
Serie: Hemels leger #2
Uitgeverij: Smashwords
Jaartal: 2014
Bladzijden: 118
Genre: zonder genre
Leeftijd: 15+
knop meer info over boek

Het verhaal in het kort

‘Heb je het? Heb je alles?’ De priester sprak in de duisternis, zijn stem trilde iets. Hij hoefde zijn kompaan niet te zien, om te weten dat hij er was. De energie die de jongen uitstraalde, drong diep tot in de poriën van de geestelijke door. Hij rilde van de kou en misschien van nog iets anders. In de kerk was het aangenamer, maar degene die hij ontmoette, kon niet binnentreden in het heiligdom.
Even sloeg de twijfel toe. Waar begon hij aan? Hij was een man van het geloof. Dat zijn volgelingen niet wisten hoe het zat, dat de verhalen die hij vertelde de kern niet raakten, deed daar niets aan af. Als ze de waarheid wisten… Nee, de werkelijkheid moest bedekt blijven, veilig opgeborgen in zijn hoofd, in zijn hart, in de dagboeken die generatie op generatie in zijn geslacht werden doorgegeven. Rituelen waarvan niemand het bestaan wist, alleen hij die er in het begin der tijd bij was geweest toen de Schepper zijn creatie begon. Hij hoefde geen boodschapper te zijn, hij wilde enkel een herder voor zijn volgelingen zijn, zijn schapen. Iedere dienst preekte hij over vergeving. Over het onderscheid tussen goed en kwaad. Over liefde.
De priester knikte. En dat was precies wat hij deed. Hij moest zijn schapen beschermen. Hij was een goede herder. Het onderscheid tussen goed en kwaad? Dat bestond zo goed als niet meer. Niemand wist meer iets over opoffering, over keuzes gemaakt uit liefde.
Vertrouwen.
Het ging om vertrouwen. Weten dat je het juiste deed, ook al leken je handelingen soms het tegenovergestelde. Weten dat je liefhad, ongeacht de gevolgen. De priester knikte nog een keer en wreef zijn koude handen warm. (blz. 5)

Het verhaal begint gelijk spannend. De vier ruiters van de Apocalyps (uit de Bijbel) zijn opgeroepen om naar de aarde te komen. Zij brengen overwinning, dood, ziekte en honger. De voorspelling is dat als de ruiters op aarde komen het slecht zal aflopen met de mensen. Waarom zijn ze door de priester opgeroepen?
Dit boek gaat vier jaar later verder dan waar het vorige boek eindigde. Lilith dacht haar geluk gevonden te hebben met Gabriël, maar hij is vier jaar geleden zonder iets te zeggen weggegaan. Sinds die tijd is Lilith chagrijnig en heeft ze geen geduld met andere Novis. Ze gaat nog steeds stiekem op bezoek bij haar ouders. Ze wil weten hoe het met haar zusje Delilah gaat.

‘Ik snap het niet,’ verwoordde Seth de vraag die continu in haar hoofd rondspookte. ‘Net of jij je laat tegenhouden. En waarom nu? Als Nestor toch weet dat je af en toe naar je zusje gaat, naar je ouders, waarom verbiedt hij het nu?’
Lilith kreunde en liet zich achterover vallen op het bed. ‘Nestor heeft het me niet verboden. Michaël.’ Ze kreunde opnieuw. Engelen. Altijd draaide het om engelen die haar het leven, of beter, haar leven na de dood, tot een hel maakten. (blz. 18)

Delilah wordt ernstig ziek en dat komt door een van de ruiters van de Apocalyps. Luc kan haar leven tijdelijk redden, in ruil voor haar ziel. Samen met Lilith en Gabriël gaan ze de strijd aan tegen de ruiters van de Apocalyps. Zal het ze lukken om hen te verslaan? Zal de relatie tussen Lilith en Gabriël weer opbloeien?

Mening over het boek

Recensie van Mathilde (ouder dan 18 jaar)
Heb je het boek uitgelezen?
Ja
Wat vind je van het boek?
★★★☆☆ – gemiddeld
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik heb het eerste boek gelezen en was benieuwd hoe het verhaal verder zou gaan. Het eerste boek had een abrupt einde, een cliffhanger
Welke steekwoorden passen bij het boek? (bijvoorbeeld grappig, spannend, saai)
spannend, fascinerend, zielig, romantisch
Hoe kom je aan het boek? (bijvoorbeeld van jezelf, van iemand anders, van de bieb)
Ik heb dit boek als e-boek gekregen van Olga Hoekstra om een recensie over te schrijven
Zitten er plaatjes in het boek? Zijn ze belangrijk voor het verhaal of is het meer versiering?
Nee
Wat vind je leuk aan het boek? Je kunt bijvoorbeeld een voorbeeld geven van een leuk stukje uit het boek
Het verhaal gaat over engelen en dat vind ik erg interessant. Engelen zijn geen heiligen, maar eigenlijk net als mensen
Wat vind je niet leuk aan het boek?
Er zit veel romantiek in het verhaal, soms een beetje teveel voor mij
Wat vond je van de hoofdpersonen in het boek?
Alle hoofdpersonen zijn engelen of demonen, maar ze zijn eigenlijk hetzelfde als wij zijn. Ze hebben dezelfde twijfels over verliefdheid en vriendschap. 
Wat wil je nog meer vertellen over het boek?
Het verhaal had meer vaart en spanning dan het vorige boek
Is het boek moeilijk of gemakkelijk om te lezen?
Gemiddeld
Zitten er veel moeilijke woorden in het boek?
Volgens mij niet
Wil je het boek nog een keer lezen?
Misschien, maar ik ben vooral benieuwd hoe het verhaal verder gaat
Aan wie zou je dit boek aanraden? (bijvoorbeeld kinderen van jouw leeftijd, jonger, ouder, jongens, meisjes)
Aan meisjes vanaf 15 jaar

[extra_info]

Geef een antwoord