Afgelopen weekend werd in België bekend gemaakt welke boeken gewonnen hebben bij de Belgische Kinderjury (KJV, Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen). Kinderen en jongeren tussen 4 en 16 jaar lezen boeken uit een samengestelde lijst en stemmen op een van de tien boeken uit de lijst voor hun leeftijdsgroep. Van deze 10 boeken zijn er 5 van Vlaamse schrijvers en 5 van buitenlandse schrijvers. Meer informatie over de KJV en eerdere winnaars vind je hier.

  • winnaar groep 1 (4-6 jaar): Emily Gravett – Nog een keer!
  • winnaar groep 2 (6-8 jaar): Alex T. Smith – Jacques naar de stad
  • winnaar groep 3 (8-10 jaar): Katie Davies – De grote konijnenreddingsactie
  • winnaar groep 4 (10-12 jaar): Simon van der Geest – Spinder
  • winnaar groep 5 (12-14 jaar): Holly Goldberg Sloan – Ik zal er zijn
  • winnaar groep 6 (14-16 jaar): Ursula Poznanski – Saeculum

Geef een antwoord