Adoptie (boeken voor 8+)

geplaatst in: overzicht | 0


plaatje adoptieHieronder staat een overzicht van boeken over adoptie en over geadopteerde kinderen. Een geadopteerd kind heeft meer dan 1 papa en mama. Alle kinderen worden geboren uit de buik van een mama, daarom wordt de eerste moeder vaak buikmama genoemd. Maar soms kunnen ouders na de geboorte niet goed voor hun kind zorgen.  Een geadopteerd kind komt dan bij een tweede papa en mama, die wel goed voor het kind kunnen zorgen. Een geadopteerd kind kan uit Nederland komen of uit een ander land, zoals China of Columbia. Kinderen die in een ver land zijn geboren komen dan met een vliegtuig naar Nederland.

Het is raar, maar ik heb maar 1 boek kunnen vinden over adoptie voor kinderen tussen 8 en 10 jaar oud. Als jij meer boeken weet hoor ik het graag.

 

Frank van Pamelen – Het geheim van de filmster
Leopold 2012, 86 bladzijden, illustraties van Eva Meijer
Carmen komt uit India maar is opgegroeid in een Nederlands gezin. Als ze een brief krijgt van haar echte moeder uit Bollywood, reist ze samen met haar pleegouders en haar broer Bas ze naar India.

 

 

Koop dit boek

De leukste plek om een boek te kopen is in een (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen kun je dat doen via een link hieronder. Dan krijg ik daar een percentage van en ondersteun je mijn website. Voor jou blijft de prijs hetzelfde! Alvast bedankt!
bol.com[link_Bruna url=”http://www.awin1.com/cread.php?awinmid=8378&awinaffid=370483&clickref=bruna-algemeen&p=https%3A%2F%2Fwww.bruna.nl%2F”]

 

Voor dit overzicht heb ik gezocht op de website van Leesplein (zoekwoord: adoptie), website van Boek en Jeugdgids (zoekwoord: adoptie) en de website van Bibliotheek Rotterdam (zoekwoord: adoptie). Samenvattingen komen van deze websites. Het plaatje komt van de website van Kaartje2go

Laatst bijgewerkt: 23 juni 2014

 

 

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst... Je e-mailadres wordt niet zichtbaar op de website