Het is alweer een week geleden dat het boek Gezocht: normale ouders van Marlies Slegers werd gepresenteerd. Dit boek heeft illustraties van Katrien Holland en is uitgegeven door Kluitman. Via Twitter had ik contact met uitgeverij Kluitman over de boekpresentatie. Het leek mij leuk om bij zo’n boekpresentatie aanwezig te zijn. Het zou bij boekhandel Van Kemenaede & Hollaers in Breda zijn. Dat is vanuit Rotterdam best te doen dacht ik. Met de trein ben je tenslotte in 25 minuten van station Rotterdam Centraal op station Breda.

De boekpresentatie zou om 14 uur beginnen. Met de reisplanner gekeken hoe laat ik moest vertrekken en welke bus ik vanaf station Breda moest hebben. Ik vertrok om kwart over 12 van huis en de reis ging goed. De boekhandel zat in een winkelcentrum, maar toen ik daar binnen kwam was het er nogal leeg. Er bleken twee filialen van deze boekhandel te zijn en ik was op de verkeerde plek. Dat is balen!

Ik heb snel opgezocht hoe ik met de bus toch bij de goede locatie zou kunnen komen. Er gaat gelukkig een rechtstreekse bus, maar die doet er wel bijna 50 minuten over. Ik moet ook nog een kwartier wachten totdat de bus vertrekt. Er wordt gebeld naar de andere vestiging dat ik onderweg ben. Hopelijk krijg ik nog iets mee van de boekpresentatie.

Nogal gestresst zit ik in de bus. Vanaf de bushalte loop ik stevig door en kom hijgend na drieën aan bij Van Kemenaede & Hollaers. Daar wordt net afscheid genomen van Marlies Slegers en Katrien Holland. Ik ben gelukkig assertief genoeg om te vragen of ik nu echt net te laat ben. Ik krijg een bekertje sap met een oranjesoesje en Marlies en Katrien leggen hun spullen weer neer en nemen alsnog even de tijd voor mij. Ik vertel over mijn website en Marlies en Katrien vertellen over het boek en de boekpresentatie. Het is erg gezellig. Ik krijg nog een kaart van “Gezocht: normale ouders” met handtekeningen en ze regelen dat ik een recensie-exemplaar van het boek opgestuurd zal krijgen van uitgeverij Kluitman. En dat boek kwam vandaag met de post.

handtekening van Marlies Slegers & Katrien Holland
handtekeningen Marlies Slegers & Katrien Holland

Uiteindelijk kwam het allemaal wel weer goed, maar het kostte me een heleboel stress. Dank je wel, Marlies, Katrien, René en de andere medewerkers van boekwinkel Van Kemenade & Hollaers voor de vriendelijke ontvangst. Ik heb toch een leuke middag gehad!

En dank je wel, uitgeverij Kluitman voor het opsturen van het boek. Ik ben erg benieuwd naar het boek, want het klinkt als een leuk en grappig boek. De titel is al erg leuk, want wie wil nou dat zijn of haar ouders raar doen?

Op de website van uitgeverij Kluitman staan foto’s van de boekpresentatie. Er is ook een filmpje van uitgeverij Kluitman over de boekpresentatie. Als afscheid maakte René Hollaers van de boekwinkel nog een leuke foto van ons

boekpresentatie Marlies Slegers & Katrien Holland
v.l.n.r.: Katrien Holland, Mathilde, Marlies Slegers