boekomslag Chris Priestley - De verschrikkelijke verhalen van het zwarte schip

Ethan en Cathy wonen met hun vader in een herberg op een eenzame, steile klif. Op een stormachtige avond moet hun vader de dokter halen. Ethan en Cathy zijn ernstig ziek en liggen ijlend in bed. Hun vader is nog maar net weg of de kinderen worden opgeschrikt door geklop op de deur. Een vreemd uitziende zeeman zoekt beschutting tegen de storm. In ruil voor onderdak vermaakt hij Ethan en Cathy met zijn macabere verhalen. Maar de verhalen die hij in die stormachtige nacht vertelt zijn in niets te vergelijken met de gruwelijke waarheid die de nieuwe dag brengt.

knop meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Miriam (ouder dan 18 jaar)
Heb je het boek uitgelezen?
Ja
Wat vind je van het boek?
★★★★☆ – goed
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het boek heeft een mooie voorkant
Welke steekwoorden passen bij het boek?
Avontuurlijk, eng, fascinerend, geheimzinnig, kort, spannend, verrassend, zielig
Hoe kom je aan het boek?
Gered uit de klauwen van de oud-papier-bak bij de prachtige ex-boekwinkel De Slegte. 
Zitten er plaatjes (illustraties) in het boek?
Ja
Waarvoor worden de plaatjes gebruikt?
Als versiering
Wat vind je leuk aan het boek? Je kunt bijvoorbeeld een leuk stukje uit het boek overtypen
Cathy en Ethan Matthews laten tijdens een vreselijke storm, Jonah Thackeray binnen in hun Herberg the Old Inn. Ze zijn alleen thuis en Ethan vertrouwd Thackeray niet. Om de tijd te doden begint Thackeray verhalen te vertellen. Op deze manier komen er heel veel verschillende enge dingen langs; vampiers, geesten, bezeten tatoeages, schipbreuk, spinnen en zelfs moord. Of nou ja, meerdere moorden! In één van de verhalen heeft Tom een zeeman genaamd Harper vermoord. Niemand heeft iets door, behalve Harpers trouwe kat; 

Dat Harper dood was, leek eerder op een zegen. Zonder de kat zou er voor Tom geen vuiltje aan de lucht zijn geweest. Tom kon niet langer de aanblik verdragen van het dier waarvoor Harper zo’n grote genegenheid had gekoesterd. Zelf had hij nooit warme gevoelens gehad voor het beest, en hij meende dat de kat ook een hekel aan hem had. Maar wanneer de kat Tom nu zag, hield hij meteen op met zijn katachtige bezigheden om Tom aan te kijken op een manier waarvan Tom dacht dat die veroordelend was. 
Kon een kát hem veroordelen, een dier dat zelf een gewetenloze moordenaar was? Tom had die vlooienbaal al zo vaak zien moorden, gewoon voor de lol of omdat hij zich verveelde. Hij had hem wel een halfuur lang een muis zien kwellen voordat hij het koploze lijkje achteloos op het dek liet liggen, als vuilnis. Hoe durfde zo’n moordzuchtig beest hem te veroordelen? Alleen maar omdat die pestkop van een Harper op hem gesteld was geweest!  Het was weerzinwekkend. Hoewel niemand van de bemanning kon weten waarom de kat Tom zo aankeek, zwoer Tom toch dat hij het niet langer door de vingers kon zien. Zodra de gelegenheid zich voordeed, zou Pekkie zich voegen bij zijn grote vriend Harper op de bodem van de zee. (blz. 49-50)

Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Wat ik erg leuk vind is dat er dus allemaal korte griezel verhalen verteld worden. Dat maakt lezen voor het slapen gaan een stuk leuker, omdat er telkens een afgerond verhaal moment is waarop ik mijn boek weg kan leggen. 
Is het boek moeilijk of gemakkelijk om te lezen?
Gemakkelijk
Zitten er moeilijke woorden in het boek?
Nee
Wil je het boek nog een keer lezen?
Misschien
Aan wie zou je dit boek aanraden? (bijvoorbeeld kinderen van jouw leeftijd, jonger, ouder, jongens, meisjes)
In de winkel ligt het boek bij de afdeling 10 jaar en ouder. Als je van griezelen houdt en een sterke maag hebt zou ik het boek zeker aanraden

Geef een antwoord