Francine Oomen – Hoe overleef ik mijn vader (en hij mij)? (1e recensie)

Rosa gaat (eindelijk) met haar vader op vakantie. Naar Marokko! Jonas, Noa en Sascha mogen ook mee. Een oude landrover, woestijn, dromedarissen, waterpijpen, kamelen en couscous; genoeg ingrediënten voor een leuke vakantie, zou je denken. Maar Rosa heeft haar vader weinig gezien sinds de scheiding. Kennen ze elkaar eigenlijk nog wel? Kunnen ze met elkaar praten? En hoe komt het dat hij alsmaar zo’n slecht humeur heeft? Rosa is niet de enige die haar vader moet zien te overleven. Noa heeft met/zonder de hare ook heel wat te stellen. Dit boek gaat over vaders en dochters, maar ook over vriendschap en vertrouwen. Over oude taaie krokodillen en nieuwe uitdagingen. Natuurlijk met veel onmisbare survivaltips! (Ook voor vaders!)

kno meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Sophie (12-15 jaar) 
Heb je het boek uitgelezen?
Ja
Wat vind je van het boek?
★★★★☆ – goed
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik heb al andere boeken van deze schrijver gelezen. Ik heb al andere boeken uit dezelfde serie gelezen
Welke steekwoorden passen bij het boek?
Interessant, verrassend
Hoe kom je aan het boek?
Als cadeau gekregen
Zitten er plaatjes (illustraties) in het boek?
Ja
Waarvoor worden de plaatjes gebruikt?
het staat boven elk hoofdstuk. het plaatje wat boven het kopje staat is in het vorige hoofdstuk gebeurd
Wat vind je leuk aan het boek? Je kunt bijvoorbeeld een leuk stukje uit het boek overtypen
ik vind het boek leuk. omdat: het best spannend is ook ververassend. ik vind ook zeker dat francine oomen leuke boeken schrijft, vooral de serie “hoe overleef ik”
Is er iemand uit het boek die je in het echt zou willen ontmoeten? Wat zou je dan samen gaan doen?
het is iemand die alleen in het begin voorkomt maar ja. Appie zou ik willen ontmoeten dat is het zusje van Rosa (hoofdpersoon) en ik zou dan allemaal kinderdigentjes doen. want hij is in het boek ongeveer 3 jaar
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
je leert er best veel vooral omdat er tips in staan die ook gebruik bij mijn vader.
Is het boek moeilijk of gemakkelijk om te lezen?
Gemiddeld
Zitten er moeilijke woorden in het boek?
Weet ik niet
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ja. Ik wil het volgende boek uit deze serie lezen
Aan wie zou je dit boek aanraden? (bijvoorbeeld kinderen van jouw leeftijd, jonger, ouder, jongens, meisjes)
eigenlijk aan iedereen wel van mijn leeftijd