boekomslag Geronimo Stilton - Robin Hood (Klassiekers)

In het woud van Sherwood verzette een groep muizen en muizinnen onder leiding van Robin Hood zich tegen de onrechtvaardigheden en de tirannie van prins Jan en de valse sheriff van Nottingham. Door middel van duizenden hinderlagen, vermommingen en bloedstollende toernooien, kon alleen Robin gerechtigheid brengen, door wat hij van de rijken stal aan de armen uit te delen. Zijn vrienden Broeder Tuck, Little John en Will Scarlet, maar ook lady Marian vochten vol vuur met hem mee. Lady Marian en Robin beloofden elkaar trouw, maar pas toen koning Richard Leeuwenhart terugkeerde van zijn kruistocht konden ze trouwen. Tot die tijd moesten ze uit poten blijven van prins Jan en zijn soldaten en dat was niet zo makkelijk als het leek.

knop meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Miriam (ouder dan 18 jaar)
Heb je het boek uitgelezen?
Ja
Wat vind je van het boek?
★★★★☆ – goed
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
De boeken van Geronimo Stilton zijn heel erg populair dus ik wilde ook graag eens één van de boeken lezen. En ik was erg benieuwd hoe het Geronimo het verhaal van Robin Hood zou na vertellen. 
Welke steekwoorden passen bij het boek?
Avontuurlijk, grappig, interessant, leuk, spannend, vrolijk
Zitten er plaatjes (illustraties) in het boek?
Ja
Waarvoor worden de plaatjes gebruikt?
Om iets uit het verhaal duidelijker te maken. Om iets te laten zien dat niet in het verhaal wordt verteld. Als versiering
Wat vind je leuk aan het boek? Je kunt bijvoorbeeld een leuk stukje uit het boek overtypen
Er zitten veel vrolijke plaatjes in het boek. Ik kende het verhaal van Robin Hood al en het was heel leuk om deze versie te lezen. Een aantal woorden zijn in een ander vrolijk lettertype gemaakt. Daar is dan heel grappig over nagedacht. Zo bestaat het woord eten bijvoorbeeld uit hele kleine vorken, messen en lepeltjes.
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Geronimo Stilton heeft het verhaal van Robin Hood niet zelf bedacht. Veel schrijvers hebben het verhaal van Robin Hood al eens gebruikt door de eeuwen heen. Geronimo heeft voor zijn boek, de versie van Alexandre Dumas als voorbeeld gebruikt. 
Is het boek moeilijk of gemakkelijk om te lezen?
Gemakkelijk
Zitten er moeilijke woorden in het boek?
Ja
Kun je een voorbeeld geven van moeilijke woorden? Wat heb je gedaan toen je deze woorden tegenkwam?
Heel soms zit er een moeilijk woord in maar Geronimo legt dat woord dan zelf uit. 
Wil je het boek nog een keer lezen?
Misschien
Aan wie zou je dit boek aanraden? (bijvoorbeeld kinderen van jouw leeftijd, jonger, ouder, jongens, meisjes)
Iedereen die houd van spannende geschiedenisverhalen of het leuk vind om tijdens het lezen hele vrolijke plaatjes tegen te komen.

Geef een antwoord