Michael Scott – Billy de Kid en de vampiers van Vegas & De dood van Jeanne d’Arc (1e recensie)

Lang voordat de gebeurtenissen uit de bestsellerserie De geheimen van de onsterfelijke Nicolas Flamel plaatsvonden, beleefden de legenda­rische personages al de meest fantastische avonturen. In Billy de Kid en de vampiers van Vegas vertelt Michael Scott het verhaal van de eerste ontmoeting tussen Billy en Scathach en van hun heroïsche gevecht tegen de dodelijke vampiers van Vegas. En vond Jeanne d’Arc op 30 mei 1431 wel de dood? William van York heeft de gebeurtenissen van die dag vastgelegd in zijn testament, dat als De dood van Jeanne d’Arc nu eindelijk te lezen is.

Boekinformatie
Schrijver: Michael Scott
Titel: Billy de Kid en de vampiers van Vegas & De dood van Jeanne d'Arc
Serie: De geheimen van de onsterfelijke Nicholas Flamel
Uitgeverij: Boekerij
Jaartal: 2013
Bladzijden: 96
Vertaler: Henny van Gulik
ISBN: 9789022568422
Leeftijd: 15+
knop meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Miriam (ouder dan 18 jaar)
Heb je het boek uitgelezen?
Ja
Wat vind je van het boek?
★★★☆☆ – gemiddeld
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik was benieuwd of ik de boeken van Michael Scott leuk zou vinden (hij heeft er al 6 geschreven). Toen zag ik dit kleine boekje met twee korte verhalen. Het leek mij een handige manier om er achter te komen of het iets voor me is. 
Welke steekwoorden passen bij het boek?
Avontuurlijk, grappig, kort, leuk, spannend
Hoe kom je aan het boek?
Geleend bij de bibliotheek
Zitten er plaatjes (illustraties) in het boek?
Nee
Wat vind je leuk aan het boek? Je kunt bijvoorbeeld een leuk stukje uit het boek overtypen
Ik vind het leuk dat het twee korte verhalen zijn. In totaal heeft het boek nog geen 100 pagina’s en het is een klein boekje. Omdat het losse verhalen zijn wordt je ook nieuwsgierig naar de andere boeken. Scott zorgt er zeker voor dat je nieuwsgierig wordt; “Ik heb van weinig spijt. Er was een meisje met wie ik had moeten trouwen, een oorlog waarin ik niet had moeten vechten, een brood dat ik had moeten delen, een leugen waarnaar ik niet had moeten luisteren. En er is een verhaal dat ik had moeten vertellen. Het is tijd om het te vertellen nu dat nog kan. (blz. 81)
Is het boek moeilijk of gemakkelijk om te lezen?
Gemiddeld
Zitten er moeilijke woorden in het boek?
Ja
Kun je een voorbeeld geven van moeilijke woorden? Wat heb je gedaan toen je deze woorden tegenkwam?
Omdat het boek vertelt over vreemde verschillende magische wezens komen er veel vreemde namen in voor. Zoals Quetzalcoatl de Aloude en cucubuths bijvoorbeeld. Er word wel uitgelegd wie of wat het zijn dus heel erg vervelend is het niet. 
Wil je het boek nog een keer lezen?
Nee
Aan wie zou je dit boek aanraden? (bijvoorbeeld kinderen van jouw leeftijd, jonger, ouder, jongens, meisjes)
Aan iedereen die zin heeft in korte spannende verhalen of juist in meer verhalen uit de wereld van Nicholas Flamel.

Geef een antwoord