Voor de jaarlijkse Kinderjury kunnen kinderen t/m 12 jaar hun stem uitbrengen op alle kinderboeken die in het jaar ervoor zijn uitgebracht. Dat kunnen zowel Nederlandse boeken als vertaalde boeken zijn. Voor de Kinderjury 2014 mocht er dus gestemd worden op boeken die in 2013 zijn uitgekomen. Stemmen kon tot 14 mei. Er zijn twee categorieën waar op gestemd kan worden, namelijk “boeken voor 6 t/m 9 jaar” en “boeken voor 10 t/m 12 jaar”. Op zondag 22 juni wordt tijdens de Kinderboekenparade in het Kinderboekenmuseum in Den Haag bekendgemaakt welke boeken gewonnen hebben.

Tijdens de Kinderboekenparade zijn veel Nederlandse schrijvers aanwezig. Je kunt ze dan in het echt zien en een handtekening in jouw boek laten zetten. Verder zijn er optredens en workshops.

Eind mei werden de genomineerde boeken voor elke leeftijdsgroep bekend gemaakt. Meer informatie over de Kinderjury en eerdere winnaars vind je hier

Nominatie voor 6-9 jaar

Nominatie voor 9-12 jaar