Nominaties Kinderjury 2014

geplaatst in: overzicht | 0

logo KinderjuryVoor de jaarlijkse Kinderjury kunnen kinderen t/m 12 jaar hun stem uitbrengen op alle kinderboeken die in het jaar ervoor zijn uitgebracht. Dat kunnen zowel Nederlandse boeken als vertaalde boeken zijn. Voor de Kinderjury 2014 mocht er dus gestemd worden op boeken die in 2013 zijn uitgekomen. Stemmen kon tot 14 mei. Er zijn twee categorieën waar op gestemd kan worden, namelijk “boeken voor 6 t/m 9 jaar” en “boeken voor 10 t/m 12 jaar”. Op zondag 22 juni wordt tijdens de Kinderboekenparade in het Kinderboekenmuseum in Den Haag bekendgemaakt welke boeken gewonnen hebben.

 

Tijdens de Kinderboekenparade zijn veel Nederlandse schrijvers aanwezig. Je kunt ze dan in het echt zien en een handtekening in jouw boek laten zetten. Verder zijn er optredens en workshops.

Eind mei werden de genomineerde boeken voor elke leeftijdsgroep bekend gemaakt. Hieronder staan deze boeken beschreven.

 

Boeken voor 6 t/m 9 jaar

Paul van Loon – Weerwolfhooikoorts (Dolfje Weerwolfje 14)
Leopold 2013, 146 bladzijden, illustraties van Hugo van Look, 6+
Lees de recensie(s) over dit boek
Haaa… tsjoe! Dolfje niest steeds vaker, nadat hij een weerwolf geweest is. Dolfje heeft weerwolfhooikoorts! Ze moeten op zoek naar een medicijn. Zouden ze het op tijd vinden?

Tosca Menten – Dummie de Mummie en de dans van de cobra (Dummie de mummie 5)
Van Goor 2013, 292 bladzijden, illustraties van Elly Hees, 8+
Lees de recensie(s) over dit boek
In New York belandt Dummie in een honkbaltraining. Hij beweegt volgens een slangendans, speelt geweldig en doet vervolgens mee met een wedstrijd. De tegenstander wil hem uitschakelen. Met een echte slang!

Janneke Schotveld – Superjuffie op safari (Superjuffie 3)
Van Holkema & Warendorf 2013, 144 bladzijden, illustraties van Annet Schaap, 8+
Door een bizarre samenloop van omstandigheden belanden juf Josje en de kinderen in Afrika. Daar krijgen ze het al gauw aan de stok met een stel stropers. De olifanten lopen groot gevaar, en hulp is hard nodig, maar heeft juf Josje wel genoeg krijtjes bij zich om in Superjuffie te kunnen veranderen?

Manon Sikkel – Elvis Watt, miljonair
Moon 2013, 174 bladzijden, illustraties van Annet Schaap, 8+
Lees de recensie(s) over dit boek
Op zijn tiende verjaardag vindt Elvis Watt een envelop met een paar miljoen bij de post. Elvis piekert er niet over om het geld aan te nemen. Hoewel het natuurlijk best handig is om miljonair te zijn wanneer je moeder zo weinig geld heeft.

Geronimo Stilton – Fantasia VIII
De Wakkere Muis 2013, 318 bladzijden, illustraties van Guiseppe Ferrario, vertaald door Loes Randazzo, 6+
Lees de recensie(s) over dit boek
Gemene heks Eclips heeft een allesvernietigende westenwind ontketend in Fantasia. Niet alleen de tijd tikt sneller en sneller, ook Florina veroudert in no time! Lukt het Geronimo om de heks tegen te houden?

 

Boeken voor 10 t/m 12 jaar

Andy Griffiths & Terry Denton – De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen (De waanzinnige boomhut 1)
Lannoo 2013, 246 bladzijden, vertaald door Edward van de Vendel, 10+
Lees de recensie(s) over dit boek
Een boomhut zoals die van Andy en Terry heb je nog nooit gezien! Er is een bowlingbaan, een zwembad met reuzenhaaien, een geheim laboratorium en een snoepjesmachine. Kom snel langs!

Jeff Kinney – Zwaar de klos (Leven van een loser 7)
De Fontein 2013, 224 bladzijden, illustraties van Jeff Kinney, vertaald door Hanneke Majoor, 10+
Lees de recensie(s) over dit boek
Voor het schoolfeest zoekt Bram een danspartner, EEN MEISJE! Helaas heeft zijn eerste keus iemand anders op het oog. Hij vreest ernstig als enige over te blijven, maar gelukkig – schrale troost – staat zijn beste vriend Theo er even beroerd voor. Thuis is het een hel: Brams zakelijk mislukte en totaal berooide oom logeert bij hen. En die gaat Bram ook nog eens adviseren over vrouwen… LOVE is in the air, maar zit Bram daar wel op te wachten? Of wordt hij zelf zo’n rare, verliefde puber?

Manon Sikkel – Heartbreak hotel door IzzyLove
Moon 2013, 206 bladzijden, 10+
Lees de recensie(s) over dit boek
In Heartbreak hotel ontmoet Isa haar allereerste vriendje weer. Gelukkig is de liefde nog lang niet over. Er is alleen één probleem en dat is dat Isa op het punt staat om naar de andere kant van de wereld te verhuizen.

Niki Smit – 100% Coco. Dagboek van een modeblogger
De Fontein 2013, 190 bladzijden, 10+
Lees de recensie(s) over dit boek
Coco droomt ervan een stijlicoon te worden, maar op school wordt ze Coco de Clown genoemd. Dan start ze een anonieme fashionblog, en zet daarmee heel modeminnend Nederland op zijn kop.

Maren Stoffels – Stapelverliefd
Leopold 2013, 130 bladzijden, 10+
Liv wil zangeres worden, maar dat mag niet van haar vader. Maar als Liv voor school moet samenwerken met klasgenoot Emil, merkt ze dat het ook anders kan.

 

 

Lees dit boek
De leukste plek om een boek te kopen is een (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via een linkje hieronder en ondersteun mijn website. Of leen het boek bij de bibliotheek in Nederland of in België
bol.com [link_Bruna url=”http://www.awin1.com/cread.php?awinmid=8378&awinaffid=370483&clickref=bruna-algemeen&p=https%3A%2F%2Fwww.bruna.nl%2F”]

 

Samenvattingen komen van de website van de Kinderjury, plaatje komt van de website van CPNB

 

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Geef een reactie