Crystal Chan – Vogel (1e recensie)

boekomslag boekomslag Crystal Chan - Vogel

Jade groeit op in een wereld die wordt overheerst door verdriet. Haar opa praat niet meer, zoekt geen contact met haar en sluit zich op haar verjaardagen op in zijn kamer. Haar moeder is streng en afstandelijk en lijkt haar nooit écht te zien. Haar vader bevindt zich in een wereld van bijgeloof. Op een van haar nachtelijke wandelingen, wanneer ze niet kan slapen, ontdekt Jade een jongen in haar favoriete boom. Hij heet John, net als haar broertje. Er ontstaat een bijzondere vriendschap tussen hen, tot Jade ontdekt dat hij tegen haar heeft gelogen.

kno meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Isabelle (ouder dan 18 jaar)
Heb je het boek uitgelezen?
Ja
Wat vind je van het boek?
★★★☆☆ – gemiddeld
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik vond de tekst op de achterkant leuk. Andere mensen zeiden dat het een leuk boek is
Welke steekwoorden passen bij het boek?
Eng, fascinerend, geheimzinnig, zielig
Hoe kom je aan het boek?
Geleend bij de bibliotheek
Zitten er plaatjes (illustraties) in het boek?
Nee
Wat vind je leuk aan het boek? Je kunt bijvoorbeeld een leuk stukje uit het boek overtypen
Je leest het verhaal vanuit de gedachten en gevoelens van de 12-jarige Jade. Op de dag dat zij geboren werd, stierf haar vijfjarige broertje. Hij werd Vogel genoemd, hij heette eigenlijk John. Ze woont met haar kibbelende moeder, bijgelovige vader en zwijgende opa samen. En toch voelt ze zich erg eenzaam. Het verlies van Vogel overheerst alles in dit gezin. En dan ontmoet Jade John. Deze vriendschap zorgt voor verwarring, boosheid en angst bij haar ouders en opa.
Soms zielig en frusterend om te lezen hoe de ouders en opa omgaan met het verlies van Vogel en welk negatief effect dit op Jade heeft. Maar goed dat John in haar leven kwam om alles scherp te zetten, ook al gaat dit ook niet altijd even goed…
Is het boek moeilijk of gemakkelijk om te lezen?
Gemiddeld
Zitten er moeilijke woorden in het boek?
Nee
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ik wil het boek misschien nog een keer lezen