Om meer reclame te kunnen maken voor de website heb ik bedacht om boekenleggers te willen maken. Ik kan zelf helemaal niet tekenen en ben ook niet creatief. Gelukkig is een vriendin van mij docent beeldende vorming op de VMBO-afdeling van het Bonhoeffer College in Enschede. Ik heb haar gevraagd of zij misschien haar leerlingen een opdracht kon geven om een boekenlegger voor mij te maken.

Vorige week kreeg ik een envelop vol met 27 mooie tekeningen. Heel erg gaaf! Uit al deze tekeningen had ik er vier uitgekozen. Deze vier tekeningen kun je hier bekijken. Iedereen mocht komen stemmen. Dat stemmen kon t/m dinsdag 1 juli. Vandaag maak ik de winnaar bekend!

De winnaar van de eerste Ikvindlezenleuk-boekenleggerwedstrijd is…. tekening 4. Deze tekening is gemaakt door Debora. Van harte gefeliciteerd!!!!

2014 boekenlegger-4

Er is in totaal 20 keer gestemd en meer dan de helft van de stemmen is gegaan naar tekening 4. Een duidelijke overwinning dus. En als je wint verdien je een prijs, daarom heeft Debora vandaag het boek Verblind van Mel Wallis de Vries gekregen. Ik wens je heel veel leesplezier en ik hoop natuurlijk dat je na het lezen van het boek een recensie komt invullen.

De andere drie tekeningen die mee deden aan de stemronde zijn van Tom (tekening 1), Brandon (tekening 2) en Casey (tekening 3). Jullie hebben niet gewonnen, maar jullie hebben wel hele leuke tekeningen gemaakt.

Ik wil alle leerlingen die hebben meegedaan heel erg bedanken voor de mooie tekeningen die jullie hebben gemaakt. Jullie hebben goed nagedacht over hoe je een tekening maakt waaruit blijkt dat lezen leuk is. Ik vond het best moeilijk om maar vier tekeningen uit te kiezen voor de wedstrijd. En jullie kunnen allemaal veel beter tekenen dan ik!

Aan iedereen die zijn of haar stem heeft uitgebracht: heel erg bedankt. Zonder jullie was dit een vreemde wedstrijd geworden 😉