Michelle Gagnon – Het verzet (1e recensie)

Noa heeft een tweede keer kunnen ontsnappen uit de klauwen van Mr. Mason en zijn handlangers. Samen met Zeke probeert ze nu zo veel mogelijk slachtoffers van de gruwelijke experimenten uit de laboratoria te redden, maar helaas gaat dat niet altijd goed. Peter zit thuis met totaal andere problemen: Amanda gaat zich steeds vreemder gedragen, zijn ouders zitten hem op zijn huid en ondertussen probeert hij Persefone’s leger zo veel mogelijk te ondersteunen bij de reddingsacties. Hoewel ze op afstand van elkaar opereren, blijven Peter en Noa elkaar nodig hebben in de harde strijd tegen de dodelijke proeven op straatkinderen.

Boekinformatie
Schrijver: Michelle Gagnon
Titel: Het verzet
Serie: Project Persefone #2
Uitgeverij: Blossom Books
Jaartal: 2014
Bladzijden: 354
Vertaler: Annemarie Dragt
Genre: thriller
Leeftijd: 15+
knop meer info over boek

Luister naar het begin van dit boek...

Of klik hier en ga naar het Youtube-kanaal van Ikvindlezenleuk

Het verhaal in het kort

‘Ik dacht dat het altijd warm was in Californië,’ gromde Zeke terwijl hij over zijn armen wreef.
Noa bleef geconcentreerd naar de kleine portofoon in haar hand kijken. Die maakte deel uit van een nieuw supergeavanceerd communicatiesysteem voor militair gebruik dat ze aan het testen waren. Het was niet goedkoop geweest, maar hopelijk was het elke cent waard – tijdens hun laatste aanval hadden de portofoons hen in de steek gelaten en dat had bijna fatale gevolgen gehad.
Noa kneep haar lippen op elkaar. De rest van het team zou haar vijf minuten geleden al hebben opgeroepen, en ze waren meestal nogal stipt. ‘Het is februari,’ zei ze zonder haar blik af te wenden. ‘Dan is het overal koud.’
‘Ik zou bijna hopen dat ze een lab in Hawaï gingen neerzetten,’ bromde Zeke. ‘Dan konden we fruitdrankjes nemen in plaats van…’
De portofoon in Noa’s hand kwam opeens krakend tot leven en ze gebaarde dat hij zijn mond moest houden. (blz. 2)

Noa heeft mensen om zich heen verzameld om straatjongeren te redden van de medische experimenten van Project Persefone. Ze doen aanvallen op geheime laboratoria en bevrijden de gevangen straatjongeren. Sommige jongeren zijn inmiddels zo ziek geworden door PEMA dat ze doodgaan.

Peter houdt Project Persefone vanachter zijn computer in de gaten. Hij probeert bij het bedrijf Pike & Dolan binnen te komen om stiekem een afluisterapparaatje te kunnen plaatsen. Peter heeft nog steeds contact met Amanda, maar ze zijn geen stelletje meer. In het vorige deel is Amanda ontvoerd door Mason. Sinds die tijd gedraagt ze zich steeds vreemder.

Ze liep verder, maar haar passen waren anders – vreemd, een soort traag geschuifel.
‘Amanda?’ Peter keek met een toenemend gevoel van angst toe hoe ze naar rechts liep, en een rondje om hem heen maakte. Hij draaide mee en volgde haar met zijn ogen. Amanda’s gezicht was volkomen uitdrukkingsloos, haar ogen staarden in het niets. Haar kaak hing naar beneden en haar lippen waren iets geopend. Alsof ze plotseling in een zombie was veranderd.
Hij pakte haar hand. ‘Stop, Amanda.’
Gehoorzaam bleef ze staan, maar ze keek hem niet aan. Haar hand was ijskoud, maar toch klam. Haar borstkas ging sneller dan normaal op en neer onder haar winterjas en haar adem kwam met korte stootjes, alsof ze had gerend.
‘Nee,’ zei hij zacht.
‘Wat?’ Opeens knipperde Amanda en keek naar hem, en daarna naar hun verstrengelde handen. ‘Waarom hou je mijn hand vast?’ (blz. 45)

Is Amanda besmet geraakt met PEMA? Deze vraag houdt Peter bezig en zorgt ervoor dat hij nog fanatieker op zoek gaat naar informatie over Project Persefone. Hij gaat op zoek naar informatie over Mason, de man die hem, Noa en Amanda heeft laten ontvoeren. Hij heeft vast iets te maken met het vreemde gedrag van Amanda.

Hij durfde zijn toetsenbord niet aan te raken. Het was natuurlijk onzin, maar hij zag voor zich hoe Masons hand door het scherm heen zou komen en hem bij de keel zou grijpen, als in een horrorfilm.
Er verschenen meer worden: IK WEET DAT JE DAAR BENT, PETER.
DACHT JE DAT JIJ DE ENIGE WAS DIE HANDIG IS MET COMPUTERS?
Daar schrok hij van. Het was onmogelijk dat Mason een trojan horse op zijn laptop had geïnstalleerd, want die had hij altijd bij zich. Hij legde hem zelfs op de wastafel als hij ging douchen. Dus wat bedoelde die gast?
IK BEGIN ME TE VERVELEN, PETER. IK DACHT DAT JE WEL WILDE CHATTEN.
Peter ademde diep in, liet zijn trillende handen naar het toetsenbord zakken en typte: Het is nogal verdacht als mannen van jouw leeftijd met tienerjongens chatten.
Het was natuurlijk bluf, maar Mason hoefde niet te weten dat hij zich dood was geschrokken. (blz. 206)

Zal Peter er achter komen wat er met Amanda is gebeurd? Kunnen Noa en Peter Project Persefone stop zetten? Wat is eigenlijk het doel van Project Persefone?

Mening over het boek

Recensie van Mathilde (ouder dan 18 jaar)
Heb je het boek uitgelezen?
Ja
Wat vind je van het boek?
★★★★☆ – goed
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik vond de tekst op de achterkant leuk. Ik heb het vorige deel gelezen en wilde weten hoe het verhaal verder zou gaan
Welke steekwoorden passen bij het boek?
Spannend, leuk, zielig, romantisch
Hoe kom je aan het boek?
Ik heb een digitale versie van het boek gekregen van uitgeverij Blossom Books om een recensie over te schrijven
Zitten er plaatjes (illustraties) in het boek?
Nee
Wat vind je leuk aan het boek? Je kunt bijvoorbeeld een leuk stukje uit het boek overtypen
Het is een spannend verhaal over hackers en medische experimenten. Ik ben erg benieuwd hoe het verhaal verder zal gaan in deel 3. Mooie stukjes uit het boek staan aan het begin van deze recensie
Is er iemand uit het boek die je in het echt zou willen ontmoeten? Wat zou je dan samen gaan doen?
Ik zou Persefone’s Army wel willen ontmoeten en dan in het liefst in het huis bij het oudere echtpaar waar ze schuilen. Dat lijkt me een geweldig huis, en ik ben benieuwd naar de verhalen van de leden van Persefone’s Army
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Nee
Is het boek moeilijk of gemakkelijk om te lezen?
Gemiddeld
Zitten er moeilijke woorden in het boek?
Nee
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ik wil het boek misschien nog een keer lezen. Ik wil andere boeken van deze schrijver lezen. Ik wil het volgende boek uit deze serie lezen
Aan wie zou je dit boek aanraden? (bijvoorbeeld kinderen van jouw leeftijd, jonger, ouder, jongens, meisjes)
Aan iedereen vanaf 15 jaar die houdt van spannende boeken

[extra_info]

Geef een antwoord