Zomervakantie: nieuwe boeken in de Vakantiebieb

geplaatst in: overzicht | 0

Sinds vanmorgen is de app Vakantiebieb weer online. Via deze app (te downloaden via de Appstore of Google Play Store) kun je t/m 31 augustus gratis e-boeken lezen. Deze app is een cadeautje voor de leden van de bibliotheken, maar ook niet-leden kunnen deze boeken gratis lezen. Je moet je alleen even registreren via de app. Je kunt boeken downloaden en dan kun je ze ook tijdens je vakantie lezen, waar je ook bent.

 

Marion van de Coolwijk – MZZL meiden (MZZL meiden 1)
De Fontein 2005, 206 bladzijden, 12+
Lees de recensie(s) over dit boek
Vlak voor hun zestiende verjaardag krijgen Tanja, Hanna en Joan een vreemde brief: of ze op hun geboortedag naar de notaris willen komen. De drie op het oog totaal verschillende meiden hebben elkaar nog nooit gezien. Bij de notaris blijkt dat ze toch iets gemeen hebben: hun inmiddels overleden moeder en hun onbekende vader. Aanvankelijk willen de zussen niets van elkaar weten. Maar na de eerste schok – ze zijn een drieling! – wint hun nieuwsgierigheid het. Ze besluiten samen op zoek te gaan naar hun vader. Wie is hij? Reist hij nog steeds als zanger en gitarist rond, zoals hij zestien jaar geleden met hun moeder door Europa trok? En bovenal: zal hij iets van zijn drie dochters willen weten?

Jozua Douglas – De verschrikkelijke badmeester
De Fontein 2012, 206 bladzijden, illustraties van Elly Hees, 8+
Lees de recensie(s) over dit boek
Tegen zijn zin moet Lev van zijn vader op zwemtraining bij Brulboei, de allerberoemdste zwemkampioen ooit. Iedereen vindt hem te gek, want hij is knap en verzorgt zielige zeehondjes. Maar Lev vindt hem de allerverschrikkelijkste badmeester ooit. Hij is grof en gemeen, hij is woest, ruw en wreed. Dan ontdekt Lev dat Brulboei een kind heeft ontvoerd. Met zijn buurmeisje Lita komt hij in actie. Kunnen zij de verschrikkelijke badmeester ontmaskeren en laten zien wie Brulboei werkelijk is

Marcel van Driel – Superhelden.nl
De Fontein 2011, 256 bladzijden, 12+
Lees de recensie(s) over dit boek
Sinds haar vaders zelfmoord doet de veertienjarige Iris Goudhoorn niets anders dan gamen. Haar lievelingsgame is Superhelden.nl, waar ze de ene highscore na de andere haalt. Superhelden Alex en Fiber worden naar Nederland gestuurd om Iris te ontvoeren. Maar zelfs zij weten niet wat Mr. Oz’s plannen met Iris zijn. Want Iris is uitzonderlijk getalenteerd, zelfs voor een Superheld.

Cornelia Funke – Wilde Kippen Club en de liefde
Querido 2009, 153 bladzijden, vertaald door Esther Ottens, 10+
Liefde is leuk, maar ook lastig! Daar weet Sprotje alles van. Tussen haar en Fred gaat het nu heel goed, ook al is Fred een Pygmee en dus een vijand van de Wilde Kippen Club. Maar de andere Wilde Kippen hebben flinke liefdesproblemen. Roos heeft een ingewikkelde weekendliefde. En over Melanie wordt geroddeld omdat ze flirt met bijna alle jongens van school. En dan wordt Lisa betrapt terwijl ze met iemand staat te zoenen.

Peter van Gestel – Die dag aan zee
Querido 2003, 207 bladzijden, 12+
Mijn broer Cham verdronk terwijl ik lag te slapen. Dat gebeurde kort voor de grote vakantie. Na weken van storm en regen was het de eerste mooie zomerdag. Ik was pas twaalf, hij zeventien. Pas ‘s avonds wierp de zee Cham zijn dode lichaam op het strand.

Marjon Hoffman – De regels van Floor
Ploegsma 2003, 92 bladzijden, illustraties van Georgien Overwater, 8+
Lees de recensie(s) over dit boek
Regel 1: Alle kinderen mogen zelf regels maken. Dat vindt Floor. Ze vindt ook dat je iemand die jou een stom cadeau geeft, niet aardig hoeft te vinden. En dat grote mensen die zielige kinderen uitlachen ook op de gang moeten staan. Leen nooit je borstel aan je tante, en ga nooit met je vader een cadeau voor je moeder kopen. Als iemand in het water springt, kan je er soms best achteraan springen. En je broer mag nooit je barbiekleertjes met spijkers aan de muur timmeren!

Roel de Jong – De helm van Kantor (Planetlords gameavonturen)
Ploegsma 2013, 152 bladzijden, illustraties van Shutterstock, 10+
Luuk is nieuw in de MysticClan: een groep jongens die allemaal het spel PlanetLords spelen. Als hij op een dag bij zijn vriend Mark is, laat die hem de helm van Kantor zien: een magische helm die de speler extra krachten geeft. Dan gaat Mark naar beneden om fris en chips te halen. Luuk speelt verder met Marks speler: RaggingRat. Hij vecht tegen sterke monsters, verslaat ze, wint mooie spullen voor Mark. Dan doemt er een Thybur met een waanzinnig hoog level op. Te sterk voor RaggingRat.

Jeff Kinney – Logboek van Bram Botermans (Het leven van een loser 1)
De Fontein 2009, 224 bladzijden, illustraties van Jeff Kinney, vertaald door Hanneke Majoor, 10+
Lees de recensie(s) over dit boek
Bram vindt het leven een hel. Op de middelbare school moet hij zich staande houden tussen kleine brugpiepers en volgroeid gespuis dat zich al scheert. Op een dag krijgt hij van zijn moeder een leeg dagboek.

Anke Kranendonk & Lieke Kranendonk – Alles is weg
Querido 2008, 212 bladzijden, 15+
Fae groeit op in Baarn, een dorp aan de rivier. Ze heeft veel vrienden met wie ze dagelijks optrekt. Middelpunt van de vriendengroep is Muis, een kleine vrolijke jongen met een gouden hart. Hij is altijd in voor geintje, zoals het saboteren van de bewaakte spoorwegovergang of het versieren van veel oudere, mooi meisjes. Op een onbezorgde, zomerse dag wordt in één keer alles anders: Muis krijgt een fataal ongeluk en is weg. De klap is enorm. Om haar heen proberen vrienden en familie ieder op hun eigen manier met het verdriet om te gaan. Dat doet Fae ook, door nergens meer aan te denken en er nooit meer over te praten. Maar in haar dromen herhaalt de gebeurtenis zich keer op keer. Tot ze op een dag naar een concert in Ahoy gaat en vanaf een hoge tribune de diepte in kijkt. Dan komt alles los.

Hans Kuyper – Het geheim van de ponydief
Leopold 2013, 79 bladzijden, illustraties van Ivan en Ilia, 8+
Al haar hele leven is Sonja gek op ponys en paarden. Haar droom komt uit als ze mag helpen op de manege. Maar als ze op een ochtend bij de manege aankomt, treft ze lege stallen aan. Er zijn twee paarden gestolen. Sonja schrikt zich rot: stel je voor dat haar lievelingspony Balou ook wordt weggehaald! Samen met Puck en Johan gaat ze op onderzoek uit, voor er nog meer paarden verdwijnen.

Dick Laan – Pinkeltje en het grote huis
Van Holkema & Warendorf  1953, 123 bladzijden, illustraties van Julius Ros, herschreven door Suzanne Braam (1996), 8+
Pinkeltje is een mannetje, niet groter dan je pink. Hij is te herkennen aan zijn witte baard en blauwe puntmuts. Hij woont met vijf muizebroers in het grote huis van de vader, de moeder en drie kinderen. Samen met Snorrebaard, de kat, en Wiebelstaart, de hond, beleven ze allerlei avonturen. Zo klimt hij in een speelgoeddraaimolen, maar die draait zo hard dat Pinkeltje er misselijk van wordt. Hij kruipt in een radio om die eens van binnen te bekijken, maar… kan er niet meer uit. Als de moeder grote schoonmaak houdt, ontsnapt Pinkeltje ternauwernood aan een zoemende stofzuiger.

Reggie Naus – Zwaarden en zweefmolens (De piraten van hiernaast 2)
Ploegsma 2012, 96 bladzijden, illustraties van Mark Janssen, 8+
Lees de recensie(s) over dit boek
Naast Michiel woont een piratenfamilie. Michiel vindt dat erg spannend. Hij merkt dat ze heimwee krijgen naar de zee, maar hij wil niet dat ze weg gaan. Daarom bedenkt hij een plan: hij neemt ze mee naar het pretpark Piratenpark. De piraten vinden de attracties best leuk, maar opa Donderbus is misschien wel een beetje te enthousiast.

Reggie Naus – Trubbel de trol
Ploegsma 2014, 112 bladzijden, illustraties van Kees de Boer, 8+
Lees de recensie(s) over dit boek
Pepijn wil weten welk beest ’s nachts de vuilnisbak leeg eet. Hij krijgt de verrassing van zijn leven: het is een trol! Trubbel heet hij, en hij wordt al snel Pepijns vriend. Maar Trubbel is niet de enige trol in het Nevelwoud. Hij woont in een grot bij zijn opa. En opa trol wil niets liever dan weer eens een recept maken uit zijn Mensbeestenkookboek.

Rob Ruggenberg – Manhatan
Querido 2009, 294 bladzijden, 12+
Lees de recensie(s) over dit boek
Peye heeft nooit geweten wie zijn vader is, tot hij op een nacht aangesproken wordt door een vreemdeling. Die man beweert dat Peyes vader gouverneur is van Nieuw-Amsterdam, de Nederlandse nederzetting in Amerika. Als Peye kort daarna als scheepsjongen mee kan varen naar Amerika, grijpt hij die kans dus meteen aan. Met gevaar voor eigen leven lukt het Peye de Amerikaanse kust te bereiken. Daar sluit hij vriendschap met een indiaans meisje en een ontsnapte jonge slaaf. Met hun hulp wil hij naar het eiland dat hij in de verte ziet liggen en waar zijn vader moet zijn: Manhatan.

Barbara Scholten – Hockeyhobbels en kunstgrasknieën
Ploegsma 2010, 106 bladzijden, illustraties van Barbara Scholten, 10+
“Ken je het gevoel dat dingen je soms overkomen? Leuke en minder leuke dingen. Zomaar, voor je er erg in hebt, is het gebeurd. Mag je met gym kiezen wat je gaat doen, ben je opeens bij korfbal ingedeeld, omdat je te laat je hand opstak bij basketbal. Vraag je zo’n mooi mobieltje met touchscreen voor je verjaardag, krijg je de gebruikte mobiel van je moeder die al een half jaar in de kast lag. Daar gaat dit boek over. En over mij en over meer. Zoals over mijn hartsvriendinnen Jip, Bo en Lola. O ja, en over hockey natuurlijk.”

Maren Stoffels – Verliefd op alle 3
Leopold 2013, 105 bladzijden, 12+
Wie praat er nou tegen een poster? Merel doet het. Want ze lééft met de drie bandleden van No Time Left. Elke avond vertelt ze hoe haar dag was en hoe graag ze hen eens zou ontmoeten in het echt. Merel stapt met haar broer per ongeluk in de verkeerde trein. Ze komen niet in het Engelse vakantiedorpje maar in Londen. Merels hart slaat op hol als ze een backstagepas vindt voor een concert van No Time Left. Ook al is de pas niet van haar, ze moet en zal haar idolen ontmoeten!

Harmen van Straaten – Hup Fien! Fien is klaar voor de start
Leopold 2013, 176 bladzijden, illustraties van Georgien Overwater, 6+
Lees de recensie(s) over dit boek
Zwemmen in kikkerdril, achteruit schaatsen of piraat spelen; met Fien in de buurt hoef je je nooit te vervelen. Door haar grote fantasie verandert een tamme duif in een zeldzame roofvogel en een roestige oude boot in een woest piratenschip. En als Fien de schoolduif per ongeluk laat ontsnappen, verzint ze daar helemaal zelf iets op. Plezier voor tien met Fien!

Michiel Stroink – Tilt
Meulenhoff, 2013, 224 bladzijden, 18+
Max, een dertigjarige pokerprofessional, leeft en werkt volgens een strak geordend schema. Met zijn ‘tien dagen op en tien dagen af’-systeem, waarin hij zich op de been houdt met veel drank en drugs, hoopt hij aan de pokertafel zo snel mogelijk miljonair te worden. Maar zijn plan wordt in de war geschopt als hij wordt geveld door acuut leverfalen. Hij belandt in het ziekenhuis, waar al snel duidelijk wordt dat hij door zijn exorbitante levensstijl geen recht heeft op de noodzakelijke transplantatie. Max dreigt de controle over zijn leven te verliezen en probeert zichzelf te redden op de enige manier die hij kent: door te pokeren, maar dan met de mensen in zijn directe omgeving als speelkaarten. Er ontstaat een intrigerend machtsspel, met het leven van Max als inzet.

Mel Wallis de Vries – Vals
De Fontein 2010, 271 bladzijden, 12+
Lees de recensie(s) over dit boek
Abby, Maud, Pippa en Feline kennen elkaar van school en zijn al jaren vriendinnen. In de kerstvakantie gaan ze naar een huisje in de Ardennen. Door het slechte weer sneeuwen ze in. Er is geen elektriciteit, het mobiele netwerk is uitgevallen en het dichtstbijzijnde huis is een paar kilometer verderop. De meiden doen er een beetje lacherig over. Maar dan verdwijnt Maud opeens na een ruzie. De overgebleven drie vriendinnen zijn bezorgd, maar denken dat Maud naar het dorp is gelopen. Als Feline ook verdwijnt én ze bloedsporen in de sneeuw vinden, maakt de bezorgdheid plaats voor angst. Pippa en Abby kunnen door het slechte weer geen kant op. De sfeer wordt steeds grimmiger en angstaanjagender. Wie heeft het op de meiden gemunt? Weten de vriendinnen eigenlijk wel alles van elkaar?

Auke Weverling – Het land
Meulenhoff Boekerij, 2013, 192 bladzijden, 18+
Het is ook mogelijk dat je er niet van houdt: van de Ruysdaalse luchten, de ijle populieren en het loeiend vee. Dat prachtige Hollandse landschap waarin nooit iets gebeurt behalve geboorte en dood. Betje, bijvoorbeeld, verveelt zich te pletter. Moe spreekt in spreekwoorden, Pa klaagt over het weer: het zijn vaste waarden in haar leven. Tot er beweging komt in die stationaire wereld en de gebeurtenissen een wending nemen die niemand had kunnen voorspellen. Het land is een roman over bekrompenheid en religieuze verstikking, oud-Hollandse folklore en kalverliefde.

 

 

Koop een boek

De leukste plek om een boek te kopen is in een (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen kun je dat doen via een link hieronder. Dan krijg ik daar een percentage van en ondersteun je mijn website. Voor jou blijft de prijs hetzelfde! Alvast bedankt!
bol.com[link_Bruna url=”http://www.awin1.com/cread.php?awinmid=8378&awinaffid=370483&clickref=bruna-algemeen&p=https%3A%2F%2Fwww.bruna.nl%2F”]

 

Samenvattingen komen van de website van Bol.com

 

 

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst... Je e-mailadres wordt niet zichtbaar op de website