Nominaties Thea Beckmanprijs 2014

geplaatst in: overzicht | 0

Dit jaar zal de Thea Beckmanprijs gaan naar het beste Nederlandstalige historische jeugdboek voor 12 jaar en jonger. Een paar dagen geleden plaatste ik een overzicht met alle boeken die door uitgeverijen zijn opgegeven voor de Thea Beckmanprijs. Door de jury zijn hieruit zes boeken gekozen die kans maken om dit jaar de Thea Beckmanprijs te winnen. Op zaterdag 20 september zal in het Archeon de winnaar bekend worden gemaakt.

 

Agave Kruijssen – Ontvoerd 
Lannoo, 2013, 192 bladzijden, 10+
Jonkvrouw Margaretha moet na de dood van haar vader bij haar oom gaan wonen om een echte dame te worden. Ze besluit samen met stalknecht Hendrik te vluchten.

Martine Letterie – Groeten van Leo: een kind in Westerbork 
Leopold, 2013, 106 bladzijden, illustraties van Leo Meijer, 8+
Leo wordt in 1942 met zijn ouders opgehaald door de politie. Samen met andere Joodse gezinnen gaat hij naar Kamp Westerbork. Wanneer gaan ze weer naar huis? Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Leo Meijer.

Janny van der Molen – Buiten is het oorlog: Anne Frank en haar wereld
Ploegsma, 2013, 180 bladzijden, illustraties van Martijn van der Linden, 10+
Kennismaking met het joodse meisje Anne Frank, dat tijdens de Tweede Wereldoorlog moest onderduiken. Verhaal via tien thema’s met tussendoor informatie over de jodenvervolging e.d.

Aline Sax – Het meisje en de soldaat
De Eenhoorn, 2013, 86 bladzijden, illustraties van Ann de Bode, 12+
Tijdens de Eerste Wereldoorlog ontmoeten een blind meisje en een Afrikaanse soldaat elkaar. Hij vertelt haar verhalen over zijn land en zijn gezin. Als hij op een dag niet komt, besluit het meisje hem te gaan zoeken.

Jan Simoen – De nacht van 2 april
Querido, 2012, 226 bladzijden, illustraties van Peter Simoen, 10+
Joris vindt een oude foto tussen de spullen van zijn vader. Zou die foto iets te maken hebben met wat zich in zijn dorp heeft afgespeeld tijdens de Tweede Wereldoorlog? Joris en zijn vrienden gaan op onderzoek uit.

Dirk Weber – De goochelaar, de geit en ik
Querido, 2014, 152 bladzijden, 12+
Camiel is heel trots op zijn vader die goochelaar is. Maar dan hoort hij dat zijn vader in het Huis van Bewaring zit. Camiel wil er alles aan doen om zijn vader vrij te krijgen.

 

 

Koop dit boek

De leukste plek om een boek te kopen is in een (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen kun je dat doen via een link hieronder. Dan krijg ik daar een percentage van en ondersteun je mijn website. Voor jou blijft de prijs hetzelfde! Alvast bedankt!
bol.com[link_Bruna url=”http://www.awin1.com/cread.php?awinmid=8378&awinaffid=370483&clickref=bruna-algemeen&p=https%3A%2F%2Fwww.bruna.nl%2F”]

 

 

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst... Je e-mailadres wordt niet zichtbaar op de website