Begin mei ben ik op bezoek geweest bij uitgeverij Lemniscaat. Ik had via de website van Goodreads het boek Hotel de Grote L van Sjoerd Kuyper gewonnen. Ik ging bijna op vakantie en vroeg aan Marijke (een van de PR-dames) of ik het boek misschien mocht komen ophalen. Dat mocht! Een paar dagen later ging ik met de metro onderweg. Vanaf de metrohalte moest ik nog een stukje wandelen. De uitgeverij zit in een mooi oud pand in een oude wijk van Rotterdam. Je kunt van buiten niet zien dat hier uitgeverij Lemniscaat zit, want er zit geen bordje aan de muur.

Marijke was nog bezig met wat dingen afronden, o.a. pakjes maken met boeken die naar schrijvers opgestuurd moesten worden. Het was vrijdagmiddag en de post zou zo opgehaald worden. Al pratend werden de pakjes ingepakt en kon ik daarna meelopen naar de postkelder. Hier staan ook stapels boeken die door Lemniscaat zijn uitgegeven. Terwijl Marijke bezig was om de pakjes klaar te maken voor de post heb ik de boekenkasten bekeken. Wat een grote hoeveelheid boeken!

Ik vond het leuk om veel boeken te zien die ik vroeger heb gelezen, zoals Thea Beckman, Evert Hartman, Michael Ende, Paul Biegel, Jan Terlouw en natuurlijk Otfried Preussler (schrijver van mijn favoriete kinderboek Meester van de zwarte molen).

Maar ook schrijvers waarvan ik het afgelopen jaar boeken heb gelezen, zoals Ursula Poznanski, Rachel Ward, Anna van Praag. Ik zou hier graag een hele dag doorbrengen om door alle boeken heen te bladeren 🙂

Mijn foto’s zijn niet allemaal even duidelijk geworden, maar je kunt zo wel zien hoe het er bij Lemniscaat uitziet.

20140502 Lemniscaat
boekenkasten vol
20140502 Lemniscaat
boekenkasten en uitzicht op de tuin
20140502 Lemniscaat
een hele rij met mijn favoriete boek

De foto’s zijn door mijzelf gemaakt