Charlotte Schenk & Daniëlle Bom – Safari Oambati

geplaatst in: ★★★★☆, 10+, recensie | 2

Charlotte Schenk & Daniëlle Bom – Safari Oambati

Anne woont met haar broertje, zusjes en ouders op een safari in Afrika. Er woont ook nog een ander gezin. Van dat andere gezin wordt Eustaas, één van de zoons, heel erg gepest. Op een dag besluit Anne Eustaas te helpen, maar of het haar lukt...

Over het boek
Charlotte Schenk, Daniëlle Bom - Safari oambati
Boekscout 2011
30 bladzijden
Leeftijd: 10+

 

Meer informatie
Zijn er meer recensies over dit boek? Heeft dit boek een prijs gewonnen? Kan ik het boek als e-boek bij de bieb lenen? Kijk hier voor een antwoord op deze vragen.

 

Mening over het boek

Recensie van Tessa (12-15 jaar)
Heb je het boek uitgelezen?
Ja
Wat vind je van het boek?
★★★★☆ – goed
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het boek heeft een mooie voorkant. Ik vond de tekst op de achterkant leuk
Welke steekwoorden passen bij het boek?
Avontuurlijk, grappig, kort, verrassend
Hoe kom je aan het boek?
Zelf gekocht
Zitten er plaatjes (illustraties) in het boek?
Nee
Wat vind je leuk aan het boek? Je kunt bijvoorbeeld een leuk stukje uit het boek overtypen
Het is erg grappig en fantasierijk
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Ik heb het boek gelezen toen ik 12 jaar was
Is het boek moeilijk of gemakkelijk om te lezen?
Gemakkelijk
Zitten er moeilijke woorden in het boek?
Nee
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ik wil andere boeken van deze schrijver lezen
Aan wie zou je dit boek aanraden? (bijvoorbeeld kinderen van jouw leeftijd, jonger, ouder, jongens, meisjes)
Het boek is voor jongens en meiden van 10 tot 12 jaar

 

Tip

Ben je op zoek naar meer informatie over de schrijver, illustrator en/of vertaler? Veel van deze boekenmakers hebben een eigen website. Daarnaast vind je meer informatie op de websites van de uitgeverijen en op de websites van Jeugdbibliotheek, Jeugdliteratuur, Leesfeest, Literatuurplein
Succes!

2 Responses

 1. Anoniem

  Hoi Tessa, Daniëlle hier (ik weet zeker dat je me niet gelooft, maar of je het nou gelooft of niet, ik ben het echt :D). Het is 4 jaar geleden dat mijn vriendin en ik dit geschreven hebben en ik vind het echt supergaaf zo’n mooie recensie over ons boekje te lezen!

  Mocht je nog steeds wat van mij of Charlotte willen lezen, ik ben bezig en dit heeft me zeker gemotiveerd mijn manuscript af te schrijven. Houd Boekscout Yo! in de gaten! Dit boek wordt voor lezers tussen 12 en 15, iets ouder dus.

  Ik vind je recensie ontzettend gaaf, superbedankt!

  Daniëlle

 2. Mathilde

  Hallo Daniëlle,

  Wat leuk dat je een reactie op deze recensie hebt geschreven. Succes met het schrijven!

  Groetjes, Mathilde

Geef een reactie