Leeslijsten KJV 2014-2015

logo van KJV

In België hebben ze, net als in Nederland, een kinderjury (Kinder- en  Jeugdjury Vlaanderen, KJV) waarbij kinderen en jongeren tussen 4 en 16 jaar boeken lezen en daar een oordeel over geven. Voor elke leeftijdsgroep wordt een lijst samengesteld met boeken van 5 Vlaamse auteurs en 5 buitenlandse auteurs. Heel anders dus dan in Nederland waar je helemaal zelf mag kiezen hoeveel boeken je leest (minimaal 1) en je uit alle boeken mag kiezen die verschenen zijn in het jaar ervoor.

Het leesjaar voor de KJV 2014-2015 is in september begonnen. Er kan gestemd worden tot en met 17 april 2015. De stemmen van juryleden uit heel Vlaanderen worden verzameld en geteld. Je kunt je opgeven voor de jury als je in België woont. Op het jaarlijkse eindfeest in mei worden de winnaars bekendgemaakt. Als jurylid wordt je hiervoor uitgenodigd, net als de schrijvers en illustratoren van de boeken die meededen.

De leeslijsten voor groep 5 (12-14 jaar) & groep 6 (14-16 jaar) vind je op mijn website IkvindlezenNIETleuk.

Leeslijst groep 1 (4-6 jaar)

Leeslijst groep 2 (6-8 jaar)

Leeslijst groep 3 (8-10 jaar)

Leeslijst groep 4 (10-12 jaar)