Afgelopen woensdagmiddag was het Kinderboekenweekfeest op het hoofdkantoor van Bol.com. Ik had een kaartje gekregen van Janneke Siebelink (redacteur Boeken bij Bol.com) en mocht daarna ook nog 10×2 kaartjes weggeven. En dus mochten Anne Meike, Ayden, Emma, Flore, Ilya, Jessica & Hayley, Luuk, Myrthe, Storm en Thomas een vriendje of vriendinnetje meenemen.

Bij aankomst bij het gebouw waar Bol.com zit zagen we al een rij kinderen en papa’s en mama’s staan. Eenmaal binnen moest je je melden bij de balie. Daar lagen lijsten met namen van de kinderen (en grote mensen) die een kaartje hadden. Daarna moest je de trap af en kwam je bij de kapstok. Nog een stukje gang door en toen kwamen we in de kantine. Daar was het gezellig druk!

Direct bij de ingang zat Tosca Menten aan een tafeltje te signeren. Er stonden een paar kinderen voor me. Ik had mijn eigen Dummie de mummieboek meegenomen en daar staat nu een handtekening van Tosca Menten in.

201509 kinderboekenweekfeest
gesigneerd door Tosca Menten
201509 kinderboekenweekfeest
Dikkie Dik

Midden in de ruimte lagen allemaal kussens op de vloer en daar zaten heel veel kinderen te luisteren naar Gitte Spee en Kim-Lian van der Meij. Zij lazen voor en zongen liedjes.

201509 kinderboekenweekfeest
Kim-Lian van der Meij en Gitte Spee

In een andere hoek van de ruimte stond Suzanne Buis, bekend van de boeken over Lizzy. Wij kenden elkaar alleen via Facebook en het was leuk om Suzanne in het echt te ontmoeten. Natuurlijk heb ik ook een handtekening van haar gekregen. Hier heb ik ook Mariska Budding en Otto Wollring van uitgeverij Kluitman ontmoet.

201509 kinderboekenweekfeest
foto gemaakt door Mariska Budding van uitgeverij Kluitman
201509 kinderboekenweekfeest
handtekening van Suzanne Buis

Naast het tafeltje waar Suzanne Buis stond was een schilderworkshop. Onder leiding van illustrator Katrien Holland konden kinderen een schilderij maken over Lizzy en de dolfijnen. Het was hier de hele middag druk zag ik.

201509 kinderboekenweekfeest
dit schilderij rechts lijkt best goed op de illustratie van Katrien Holland
201509 kinderboekenweekfeest
schilderijen liggen te drogen
201509 kinderboekenweekfeest
Luuk, een van mijn recensenten, is druk aan het schilderen

De zaal zag er gezellig uit. Overal hingen ballonnen. Er lag snoep op de tafels, er waren ijsjes, en suikerspinnen. Er kwamen bakjes met kipnuggets langs. Aan de zijkanten van de ruimte waren een paar afgesloten ruimtes waar workshops waren. Daar was het de hele middag vol met kinderen. Er was een workshop van Harry Potter, een workshop waarbij je met groente mocht knutselen, een workshop waar je een kaart kon maken. Tussen de kinderen door liepen personages (mensen) uit een verhaal, zoals Dikkie Dik, Peppa, Geronimo Stilton, Bram Botermans (uit “Leven van een loser”).

201509 kinderboekenweekfeest
de leesruimte
201509 kinderboekenweekfeest
de feestruimte

Bij de ingang van de ruimte lag een groot spel op de grond, het Draakje Donatiusspel. Dit spel hoort bij de boeken over Draakje Donatius van Li Lefébure. Kinderen vonden het erg leuk om dit spel te spelen. En het zag er ontzettend mooi uit. Op de foto zie je een klein stukje van het spel.

201509 kinderboekenweekfeest
stukje van het Draakje Donatiusspel

Natuurlijk heb ik ook nog wat gekocht. Bij het kraampje van Boekie Boekie heb ik een tijdschrift met het thema ‘dood’ gekocht. De tijdschriften van Boekie Boekie zijn voor kinderen en elk nummer heeft een thema. In het tijdschrift staan verhalen, gedichten en tekeningen die met dat thema te maken hebben.

201509 kinderboekenweekfeest
Boekie Boekie over de dood

Verder heb ik “Het magische wereldfeestenboek” van Li Lefébure en Esther Walraven gekocht. Natuurlijk heb ik Li Lefébure gevraagd om er een handtekening in te zetten.

201509 kinderboekenweekfeest
boek gekocht
201509 kinderboekenweekfeest
met handtekening van Li Lefébure

Toen het feest afgelopen was kreeg iedereen op weg naar de uitgang een tasje vol met dingen. Er zat natuurlijk ook een boek in: Harry Potter en de relieken van de dood (Harry Potter 7) van J.K. Rowling. Verder zaten er kleurplaten, posters, boekenleggers en ansichtkaarten in. Ik vond het leuk om mijn tasje thuis uit te pakken.

201509 kinderboekenweekfeest
de inhoud van de verrassingstas

Ik heb een hele leuke middag gehad en leuke mensen ontmoet. Ik had mijn Ikvindlezenleuk-boekenleggers meegenomen en die heb ik uitgedeeld aan de prijswinnaars die ik tegen ben gekomen en aan andere mensen waar ik deze middag gezellig mee gepraat heb. Dank je wel, Janneke en Bol.com voor dit leuke feest!

Er staat inmiddels ook een verslag op de website van kinderen die via Ikvindlezenleuk een kaartje hadden gewonnen. Dat verslag kun je hier lezen.

De foto’s zijn door mijzelf gemaakt