Afgelopen woensdagmiddag was het Kinderboekenweekfeest op het hoofdkantoor van Bol.com. Ik had een kaartje gekregen van Janneke Siebelink (redacteur Boeken bij Bol.com) en mocht daarna ook nog 10×2 kaartjes weggeven. En dus mochten Anne Meike, Ayden, Emma, Flore, Ilya, Jessica & Hayley, Luuk, Myrthe, Storm en Thomas een vriendje of vriendinnetje meenemen. Hieronder staan korte verslagjes van een aantal van de winnaars. Mijn verslag over het Kinderboekenweekfeest kun je hier lezen.

Verslag van Anne Meike

In het begin ging ik naar Tosca Menten en daarna ging ik een beetje rondkijken.

Verslag van Ilya en zijn vriendje Morris

Dit is dus wat ik heb gedaan. Ik vond het heel leuk. Ik was met mijn vriendje morris,ik en morris hebben een handtekening gekregen van tosca menten. Daarna hebben een ijsje gegeeten.
Daarna zijn we naar harry potter workshop geweest. Ik en morris vonden het leuk. Dank je wel dat wij er mogten zijn.

Mijn zoontje Morris mocht mee met Ilya deze week naar het boekenfestijn bij bol.com in Utrecht. Mede dankzij jou hebben ze een hele leuke dag gehad:-)
Hiervoor onze dank!

Verslag van Luuk

Luuk kreeg via de site een kaartje aangeboden om naar het kinderboekenfeest te gaan. En natuurlijk vonden we dat een goed idee, dus vertrokken we op woensdagmiddag naar Utrecht. We kwamen binnen tijdens het voorlezen en zingen van Gitte en Kim-Lian. Maar we wilden graag eerst even rondkijken. Luuk kreeg meteen een poster van Geronimo aangereikt. Geronimo kreeg hierop een handje van Luuk. Later liep Dikkie Dik nog rond en is Luuk daarmee op de foto gegaan.

We hebben geluisterd naar het verhaal over Billy de cowboyhamster die een feestje gaf voor zijn verjaardag. Op de foto zie je Catharine Valckx voorlezen. Ze ging later op het whiteboard nog wat tekeningen maken van Pierke die zich ging verkleden. En ook Luuk mocht nog wat tekenen op het whiteboard. We kenden de verhalen over Billy en Pierke niet, maar ik ga ze zeker eens opzoeken in de bibliotheek of boekwinkel.

Naast het snoepen van al het lekkers heeft Luuk zich vermaakt met verven en met een spelletje van Peppa big. We hebben de Nijntje-ruimte nog even verkend en met Pip-oren op geluisterd naar het voorlezen van Babette van Veen over Woezel en Pip.

Aan het eind van de dag kregen we een hele leuke, volle tas met spullen mee. Als grote verrassing zat hierin het boek ‘Harry Potter en de halfbloedprins (deel 6)’. Deze bewaren we voorlopig nog even tot Luuk groot genoeg is om het zelf te kunnen lezen.

Verslag van Myrthe

het was een leuk kinderboekenweekfeest.
eerst kocht ik met mijn vader een Dummie de mummie boek.
daar zette Tosca Menten een handtekening in.
daarna gingen we op de foto met Dikkie Dik.
daarna gingen we even rond kijken.
we kregen een ijsje.
en pakten ballonnen van het plafond.
we hebben staan wachten bij Harry Potter.
toen we aan de beurt waren gingen we naar binnen en maakten een toverstaf en een toverdrankje.
we kregen ook een heksen/tovenaarshoed.
we gingen op de foto met Geronimo Stilton.
we hebben ook nog heeeeel even bij Woezel en Pip gekeken.
daarna gingen we naar huis.
je kreeg ook nog een tas met 3 posters en een Harry Potter boek en nog veel en veel meer.
het was heel gezellig ik zou er graag nog een keer heen gaan.

Verslag van Storm

Storm heeft op het kinderboekenweekfeest een ontzettend leuke middag gehad.
Hij was een beetje verlegen en heeft eerst even de kat uit de boom gekeken, maar daarna heeft hij met z’n papa het grote Draken Donatius spel gedaan. Dat vond hij het leukste van de hele middag! Hij had ook z’n boek van Draakje Donatius meegenomen en de schrijfster heeft er iets voor hem ingeschreven. Hartstikke leuk!

Verder heeft hij nog 2 “groente-mannetjes” gemaakt (1 van witlof en 1 van aardappelen en mini-mais) die hij vanavond wil gaan bakken/koken en opeten.

Hij heeft heeel veel spulletjes mee naar huis gekregen, waaronder leuke doe-boekjes, posters, boekenleggers en kaarten en hij heeft lekker gesmuld van een suikerspin. Hij is goed verwend!

Verslag van Thomas

Ik vond het boekenweekfeest heel leuk. Vooral Harry Potter vond ik leuk. Bedankt voor de kaartjes. Mijn zus en ik hebben een leuke middag gehad.

De foto’s heb ik gekregen van de kinderen die een verslag hebben geschreven om te gebruiken in dit verslag