Voor christelijke scholen is er een eigen kinderjury, de EigenWijsPrijs. Hiervoor worden in alle groepen 5/6 en 7/8 van scholen die zich hebben aangemeld vier boeken gelezen. Bij elk van deze boeken zijn er lesbrieven gemaakt. Hier staat een overzicht met de boeken die kans maken om de EigenWijsPrijs 2014 te winnen. De leerlingen hadden twee weken de tijd om de boeken te lezen. Er deden meer dan 2000 leerlingen van 173 klassen van verschillende christelijke basisscholen mee. Elke leerling mocht na het lezen van de boeken stemmen op zijn of haar favoriet. Op 20 juni werd de winnaar bekend gemaakt.

 

En de winnaar is…

Els Florijn – Vuur over de stad
Den Hertog 2013, 120 bladzijden, 10+
Lees de recensie(s) over dit boek
Ralf is verlegen en snel bang. Op straat wordt hij door zijn vrienden ‘lafaard’ genoemd, op school durft hij niet eens met Odetta, het bijzondere meisje dat schuin voor hem zit, te praten. Dan breekt de oorlog uit, en in Rotterdam wordt fel gevochten. Iedere dag loeit het luchtalarm en is in de verte het mortiervuur te horen. Vrijdag 14 mei 1940 is een dag die rustig begint, maar eindigt in een nachtmerrie. Het hart van Rotterdam wordt zwaar gebombardeerd en gaat in vlammen op. Ralf en zijn ouders moeten vluchten voor hun leven. Maar waarom gaat Ralf terug, de brandende binnenstad in?

 

het boekomslag komt van de website van boekhandel Den Hertog, samenvatting komt van de website van Bol.com

 

Geef een reactie