Katinka wil schrijfster worden. De verhalen komen zomaar op in haar hoofd. Maar ze weet niet goed hoe ze ze op papier moet zetten. Daarom trekt ze op een dag de stoute schoenen aan en klopt aan bij haar overbuurvrouw Lidwien, een beroemd schrijfster. Lidwien wil Katinka wel schrijftips geven, in ruil voor hulp in de tuin. Lidwien stelt Katinka allerlei vragen over wat lezen en schrijven voor haar betekent. Ze leert haar formuleren en vooral kijken, en Katinka schrijft en herschrijft haar leven. Want haar moeder is al jaren dood en haar vader is verliefd of heeft een midlifedinges. Of allebei. Ondertussen hoort Katinka steeds meer over het leven van Lidwien, dat óók de moeite van het opschrijven waard is. En terwijl er een bijzondere vriendschap ontstaat, leert Katinka iets over het leven en schrijft ze per ongeluk een boek.

kno meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Femke (10-12 jaar)
Heb je het boek uitgelezen?
Ja
Wat vind je van het boek?
★★★☆☆ – gemiddeld
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik heb het boek niet zelf uitgekozen. Mijn moeder vond het een goed boek en vroeg of ik het ook wilde lezen. Omdat ik ook schrijfster wil worden leek het me wel leuk om te gaan lezen
Welke steekwoorden passen bij het boek?
Interessant. 
Hoe kom je aan het boek?
het staat in mijn moeders boekenkast en daar mag ik uit pakken wat ik lezen wil
Zitten er plaatjes (illustraties) in het boek?
Nee
Wat vind je leuk aan het boek? Je kunt bijvoorbeeld een leuk stukje uit het boek overtypen
Leuk vind ik dat Katinka uit het boek schrijfster wil worden en dat wil ik ook wel. Ze krijgt tips van een schrijfster die bij haar in de buurt woont en terwijl ze haar verhaal “verteld’in het verhaal schrijft ze ook een verhaal dus eigenlijk een drie verhalen in 1. Dat is wel knap verzonnen zonder dat het ingewikkeld wordt en het leest lekker.
Wat vind je niet leuk aan het boek?
kan ik niet echt zeggen. Ik had meer schrijftips verwacht maar het was wel leuk om te lezen.
Is er iemand uit het boek die je in het echt zou willen ontmoeten? Wat zou je dan samen gaan doen?
Ik zou de schrijfster Lidwien ook wel willen ontmoeten. Vragen of ze mij ook wat tips kan geven.
Is het boek moeilijk of gemakkelijk om te lezen?
Gemakkelijk
Zitten er moeilijke woorden in het boek?
Nee
Wil je het boek nog een keer lezen?
Nee, ik wil het boek niet nog een keer lezen
Aan wie zou je dit boek aanraden? (bijvoorbeeld kinderen van jouw leeftijd, jonger, ouder, jongens, meisjes)
Aan kinderen vanaf ongeveer elf jaar anders is het denk ik snel te moeilijk, kan voor jongens en meisjes al zullen meisjes het denk eerder lezen omdat de hoofdfiguren ook meisjes/vrouwen zijn.