Woensdagmiddag 1 oktober was er een kinderboekenweekfeest in de bibliotheek van Schiedam. Er waren allemaal activiteiten voor kinderen. Aan het einde van de middag was er een poëzie- en muziekvoorstelling van Erik van Os (voor kinderen vanaf 8 jaar).

bezoek Erik van Os-1
cupcakers versieren

Toen ik bij de bibliotheek binnen kwam lopen was het gezellig druk. Ik was nog te vroeg voor het optreden van Erik van Os, dus heb ik een rondje door de bibliotheek gelopen. In het café zat een tafel vol kinderen cupcakes te versieren. In een andere hoek van de bibliotheek konden kinderen zich laten schminken. Eigenlijk waren er in de hele bibliotheek dingen te doen. Volgens de bibliotheek zijn er 250 kinderen geweest deze middag.

De zaal zat vol met wachtende kinderen (en ouders) toen Erik van Os op het podium kwam. Hij begon met een liedje met de titel “Ik keek net in mijn onderbroek” en overal begonnen kinderen te giechelen en ‘bah, dat is vies’ te roepen. Het liedje ging over een kind dat vertelt heel blij te zijn dat hij (of zij) twee billen heeft, want anders zit het zo raar en vervelend. Toch raakt hij een bil kwijt, maar als mama die weer terug heeft gevonden en weer vastgeplakt heeft met secondenlijm, is alles weer goed. Aan het einde van het liedje werd er hard gelachen.

Tijdens de rest van de voorstelling werden er allemaal leuke liedjes en gedichtjes gezongen en verteld. Af en toe werd er gegiecheld, soms werd er heel hard gelachen. Erik van Os las voor uit Schatje en Scheetje, een verhaal over twee verliefde boeven die het best naar hun zin hebben in de gevangenis. Tijdens het voorlezen zagen we de illustraties op een groot scherm.

bezoek Erik van Os-2
een gedichtje op het grote scherm
bezoek Erik van Os-3
allemaal boeken van Erik van Os en zijn vrouw Elle van Lieshout
bezoek Erik van Os-4
de muziekinstrumenten

Na een uurtje was de voorstelling afgelopen. Ik vond het heel erg leuk en heb erg gelachen om de liedjes en gedichtjes.