icoontje voor boek

Femke is ambassadeur van Tosca Menten

Tosca Menten, de schrijver van Dummie de mummie, heeft sinds een paar jaar elk jaar een groepje ambassadeurs. Dat zijn kinderen die dol op lezen zijn, en vooral natuurlijk op de boeken van Tosca Menten. Ze mogen een jaar lang reclame maken voor Tosca. Femke is zo’n ambassadeur en ze wilde voor ons wel vertellen wat ze nu allemaal doet. Lees hieronder het verslag van Femke.

Bekijk hier alle boeken van Tosca Menten.

Verslag van Femke

Ik ben Femke en ik ben elf jaar oud en dit jaar, 2014, ambassadeur van Tosca Menten.

Tosca Menten schrijft heel leuke kinderboeken, ze zijn heel grappig, spannend en soms een beetje verdrietig.

Toen ik het jaar daarvoor bij de boekpresentatie was van het vijfde boek van Dummie de Mummie en de dans van de cobra, zag ik kinderen lopen met een leuk gestreept Tosca -tshirt. Toen ik vroeg hoe je daar aan kon komen vertelde een meisje dat ze ambassadeur was en leuke dingen mocht doen en mee maken en Tosca moest helpen met reclame maken voor haar boeken, je kon op de site zien wat het was.

Thuis gekomen gelijk op de site gekeken en er was een oproep voor ambassadeurs voor dit jaar.

Dus ik heb me aangemeldt met een mail en een foto en toen moesten we wachten…

Pas in december kreeg ik een brief van de utigeverij.

Mijn moeder zei dat ik aan het stuiteren was in de gang toen ik hem las : ik was het geworden !

Samen met negen andere kinderen was ik ambassadeur !

Ik heb daarna op facebook een pagina gemaakt, met hulp van mijn moeder, en daar zetten we plaatjes, nieuwtjes en foto’s er op.

In januari gingen we naar de uitgeverij ( dat vond ik al heel leuk) om Tosca te ontmoeten en te horen wat de bedoeling was en we krijgen werkkleding ( het leuke tshirt).

Ook kregen we taart en lekkers, een leuk koffertje met twee boeken er in van Tosca en moest je een oorkonde tekenen zodat je officieel als ambassadeur aan het werk kon.

Elke maand krijg je een opdracht, dat is bijvoorbeeld het schrijven van een recensie van een boek van Tosca.

Ik heb in januari ook een intervieuw gegeven voor de plaatselijke krant en op school verteld over de ontmoeting van Tosca op de uitgeverij en mummies getrakteerd.

(doosjes tictac als mummie verpakt).

Uiteraard ging mijn boekbespreking ook over een boek van Tosca ( de wraak van knor ) en Tosca kwam bij ons op school!

In maart was er een boekpresentatie in Leiden daar had ik ook de krant voor geregeld. En zijn we druk voor de kinderjury stemmen gaan inzamelen.

Ik had thuis met mama een stembus gemaakt voor school voor de stembrieven.

Je komt overal, zelfs in Assen waar Tosca een optreden gaf en we in het museum een mummie tentoonstelling bezochten.

Het was helemaal leuk dat we naar het kinderboekenmuseum in Den Haag konden naar de kinderboekenparade en dat we bij de uitreiking van de prijzen mochten zijn en dat Tosca daar de pluim van de kinderjury kreeg !En  naar museum van oudheden voor boekpresentatie van nieuwe boek van Dummie de Mummie ster van Thoeban (die moet je lezen die is gheel ghoed, op zijn dummies )

Afgelopen zondag mochten we naar Woerden naar de voorvertoning van de Dummie film en een taart eten met Tosca.

Dat was super, mochten we gewoon de film al zien voor ie in de bioscoop was..

Dus heel heel heel veel leuke dingen !

Nu doe ik nog een actie met de bibliotheek, iedereen mag zijn eigen Dummie maken en inleveren en volgende week gaat een echte jury drie prijswinnaars uitkiezen en ik deel de prijs uit.

Van de uitgeverij krijg ik drie boeken en we maken nog even een mummie van een pringel verpakking en doen er nog wat dummie dingen bij.

In huis veranderd alles in mummies, zelfs de ballonnen op mijn verjaardag en de verjaardagstaart het is onwijs leuk allemaal!

Ik vind het heel leuk om ambassadeur te zijn, soms ook wel spannend als je bijvoorbeeld voor de klas wat moet vertellen en iedereen kijkt naar je of als je een intervieuw geeft voor de krant.. Maar Tosca schrijft heel leuke boeken en daar mag je best reclame voor maken !

Op mijn site op facebook kan je zien wat ik allemaal gedaan Op de site van Tosca staat dat van alle ambassadeurs en nog veel meer leuks over Tosca en haar boeken !

Lijkt het je ook leuk om ambassadeur te worden kan je ook op de site van Tosca kijken !

Groetjes Femke

de foto’s en de tekst zijn van Femke en mogen niet zonder toestemming gebruikt worden