Henk Hardeman – Het zwarte vuur

Florian groeit op bij de hoefsmid Barbas. Als zijn oom Kyrian bij het gevreesde Zwarte Meer verdwijnt, besluit Florian hem te gaan zoeken. Op een dag zit hij in de smidse in het vuur te staren, als er ineens een gezicht in de vlammen verschijnt; Kyrian vraagt Florian naar het Zwarte Meer te komen. In de bossen aan de overkant van het meer ontmoet hij Alberik, die hem meeneemt naar zijn huis. Alberik vertelt hem hoe vroeger de koning van het Zonneland en de Magisters van het Witte Vuur het land bestuurden, tot alles anders werd. De Magisters van het Zwarte Vuur veranderden het land in een Schaduwland. Door Alberiks verhaal leert Florian dat hij een uitverkorene is, die tot taak heeft het Zonneland te redden. Algauw beseft hij dat hij nog een lange weg te gaan heeft, vol gevaren en avonturen.

Boekinformatie
Schrijver: Henk Hardeman
Titel: Het zwarte vuur
Uitgeverij: Christofoor
Jaartal: 1998
Bladzijden: 192
Genre: zonder genre
Leeftijd: 12+

Lees dit boek
De leukste plek om een boek te kopen is een (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via één van deze linkjes (bol.com, libris, bazarow) en ondersteun mijn website. Liever een luisterboek? Kijk dan op storytel, luisterbieb, luisterrijk of bol.com. Of leen het (e-)boek bij de bibliotheek in Nederland of in België
Dit boek kun je lezen via xxx
ikvindlezenleuk knop andere recensies lezen

Mening over het boek

Recensie van Jens (12-15 jaar)
Heb je het boek uitgelezen?
Ja
Wat vind je van het boek?
★★★☆☆ – gemiddeld
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het boek heeft een mooie voorkant. Ik vond de tekst op de achterkant leuk
Welke steekwoorden passen bij het boek?
Avontuurlijk, cool, lang
Hoe kom je aan het boek?
Zelf gekocht
Zitten er plaatjes (illustraties) in het boek?
Nee
Is het boek moeilijk of gemakkelijk om te lezen?
Gemiddeld
Zitten er moeilijke woorden in het boek?
Weet ik niet
Wil je het boek nog een keer lezen?
Nee, ik wil het boek niet nog een keer lezen
Aan wie zou je dit boek aanraden? (bijvoorbeeld kinderen van jouw leeftijd, jonger, ouder, jongens, meisjes)
Kinderen van mijn leeftijd

Tip

Op zoek naar meer informatie over de schrijver, illustrator en/of vertaler? Zoek via Google of hij/zij een eigen website heeft. Je kunt ook kijken op de website van de uitgeverij of op de websites van Jeugdbibliotheek, Jeugdliteratuur, Leesfeest

Geef een reactie