logo kinderboekenweek 2014Van 1 t/m 12 oktober is dit jaar de Kinderboekenweek. Dat is een leuk moment om een leuk kinder- of jeugdboek te kopen. Op de foto kun je zien welke boeken ik dit jaar gekocht heb. Zestig spiegels is het Kinderboekenweekgeschenk van dit jaar en dat krijg je gratis als je voor meer dan 10 euro aan kinder- en jeugdboeken koopt.

 

Wat heb ik gekocht?

H.C. Andersen – Andersen. Sprookjes en verhalen
Lemniscaat, 2014, illustraties van Jan Jutte, 6+
Lees de recensie(s) over dit boek
Het lelijke jonge eendje. De prinses op de erwt. De Chinese nachtegaal. De rode schoentjes. Het meisje met de zwavelstokjes. De nieuwe kleren van de keizer. De sneeuwkoningin. De kleine zeemeermin. Het tinnen soldaatje. Klaas Vaak… Het zijn sprookjes met titels die klinken als klokken. Verhalen waarmee we al generaties lang opgroeien en die onze verbeelding en zinnen prikkelen. Allemaal komen ze uit de ganzenveer van één groot kunstenaar, die leefde in de negentiende eeuw: Hans Christian Andersen.

Paul van Loon – MeerMonster
Leopold, 2014, 160 bladzijden, 6+
Lees de recensie(s) over dit boek
Wat zit daar in de emmer zalm die Pa meebracht? Volgens opa weerwolf is het een Selkie, een wezentje uit Schotland. Het moet zo snel mogelijk terug, anders kan het niet overleven. Dolfje gaat samen met Timmie, Pa en Leo naar Schotland om zijn nieuwe vriendje terug te brengen. Een gevaarlijke reis, want Schotland is een land vol geheimen: wondelijke doedelzakspelers en diepe meren met monsters. En denkt Dolfje dat maar of worden ze echt gevolgd door een geheimzinnige gedaante?

Marit Törnqvist – Fabians feest
CPNB, 2014, 16 bladzijden, illustraties van Marit Törnqvist, 6-
Lees de recensie(s) over dit boek
Fabian en zijn moeder staan op het punt om naar een groot feest te gaan. Fabian fantaseert er op los. Het zal het leukste feest van de wereld worden, dat weet hij zeker. Misschien is er een taart zo groot als het plein en zijn er grachten vol limonade, olifanten om op te rijden en muziek waar je vanzelf van gaat dansen. Moeder bibbert eerst nog een beetje als alles wat Fabian bedacht heeft echt waar blijkt te zijn. Maar samen vieren ze uiteindelijk het feest van hun leven.

Harm de Jonge – Zestig spiegels
CPNB, 2014, 94 bladzijden, illustraties van Martijn van der Linden, Kinderboekenweekgeschenk 2014, 8+
Lees de recensie(s) over dit boek
Jurre is een verlegen jongen die nooit meer dan zes woorden achter elkaar zegt. Dat is niet zo erg, maar wel als je een spreekbeurt moet houden. Daar ziet hij vreselijk tegenop. Maar dan ontmoet hij prinses Sippora von Singapoor. Zij leert Jurre de wereld anders te zien dan ze is en brengt hem naar de zeven torens van het Prinsenhuis. Daar komt hij in een wonderlijke wereld van kermisgasten en straatartiesten terecht. Hij krijgt er bijzondere adviezen. En als Sippora hem dan ook nog eens met zestig spiegels te hulp schiet, kan er eigenlijk niets meer misgaan.

aankopen Mathilde
mijn boeken

 

 

Wat heb jij gekocht?

Heb jij in de Kinderboekenweek ook een boek gekocht? Welk boek heb je gekocht? Als je wilt mag je mij een foto mailen van het boek (of misschien zelfs meerdere boeken) die je hebt gekocht. Zonder foto mag natuurlijk ook.

Ik ben heel benieuwd naar jullie boeken!

aankopen Szende
boeken van Szende
aankopen Gerrianne
boeken van Gerrianne
boeken van Judith
boeken van Judith
boeken van Christina
boeken van Christina
boeken van Conny en Femke
boeken van Conny en Femke
boeken van Myrthe en Daphne
boeken van Myrthe en Daphne
boeken van Lonneke, Lotte en Storm
boeken van Lonneke, Lotte en Storm

 

De foto’s heb ik via de mail toegestuurd gekregen en mag ik gebruiken in deze blogpost

 

 

Geef een antwoord