December sprookjesmaand: ik lees sprookjes, lees jij mee?

icoontje voor sprookjesmaand

Het is ‘s avonds alweer vroeg donker en het wordt steeds kouder buiten. Heerlijk leesweer dus. Voor mijn gevoel horen winter en sprookjes bij elkaar en daarom wordt december ‘sprookjesmaand’.

Ik heb in de Kinderboekenweek een mooi sprookjesboek met sprookjes van Hans Christian Andersen gekocht. En al jaren staat er een net zo mooi sprookjesboek met sprookjes van de gebroeders Grimm in mijn kast. Een goed moment om ze uit de kast te halen en te gaan lezen.

Ik ben van plan om in december 30 sprookjes te lezen, namelijk 15 sprookjes van Andersen en 15 sprookjes van Grimm. Ik zou het heel leuk vinden als jij ook sprookjes leest in december, of verhalen die op sprookjes gebaseerd zijn, en daar recensies over schrijft. Doe jij mee? Geef je dan op door hieronder een berichtje achter te laten met je naam en leeftijd of mij een mailtje sturen met als onderwerp ‘winterlezen’ (met je naam en leeftijd). Iedereen die minimaal één sprookjesrecensie schrijft maakt kans op een leuke prijs.

Icoontje komt van de website van Flaticon