boekomslag Marcel van Driel - Superhelden2.nl (Superhelden.nl 2)

Overal op de wereld spelen kinderen Superhelden.nl, maar niemand weet dat de beste spelers op het eiland Pala worden opgeleid tot superspion. Iris is zo’n spion, maar voordat ze op missie mag moet ze één laatste test doen. Een test die haar bijna het leven kost. Wanneer ze met Alex en Fiber naar Colorado wordt gestuurd om een satellietsysteem te kapen, gaat Iris twijfelen of ze wel voor de goede zaak vecht. Wat wil hun leider Mr. Oz precies bereiken? En wie kan ze werkelijk vertrouwen?

Boekinformatie
Schrijver: Marcel van Driel
Titel: Superhelden.nl 2
Serie: Superhelden.nl #2
Uitgeverij: De Fontein
Jaartal: 2012
Bladzijden: 256
Genre: detective
Leeftijd: 10+

knop meer info over boek

Luister naar het begin van dit boek…

Of klik hier en ga naar het Youtube-kanaal van Ikvindlezenleuk

Over het verhaal

Dichter bij Schriever Air Force Base durfde Justin de bestelbus niet neer te zetten. Hij hoopte maar dat de apparatuur sterk genoeg was om het satelllietsignaal op te pikken. Anders moest hij direct naast de luchtmachtbasis parkeren en liep hij het risico om opgepakt te worden.
Drie dagen geleden was hij nog in Texas. Drie dagen geleden had hij voor het eerst in meer dan een jaar zijn zus Iris weer gezien. En slechts een paar uur later had hij haar – tegen haar zin – weer teruggestuurd naar Pala, terug naar Mr. Oz, terug in gevangenschap.
Had hij de juiste beslissing genomen? (blz. 11)

Justin probeert contact te maken met Iris. Hij heeft de chip die Iris in haar nek heeft aangepast zodat hij met haar kan praten zonder dat iemand anders het hoort. Hij wil dat Iris voor hem gaat spioneren op Pala.

Pala bestond voor de buitenwereld niet, maar Justin wist wel beter. Hij had er zelf bijna een jaar gevangengezeten, voordat hij op spectaculaire wijze was ontsnapt uit de klauwen van Mr. Oz. Het eiland was een kruising tussen een gevangenis en een trainingscentrum en bood onderdak aan honderden kineren tussen de twaalf en achttien jaar. Allemaal hadden ze op www.Superhelden.nl de gelijknamige game uitgespeeld. Allemaal waren ze ergens heel erg goed in. De meesten waren tegen hun zin naar Pala gebracht, een enkeling kwam vrijwillig. Sommigen waren er al meer dan vier jaar en een aantal wilde er nooit meer weg. (blz. 13)

Op Pala komen regelmatig nieuwe kinderen die worden opgeleid door Mr. Oz. Om naar een volgend level te gaan moeten ze een test ondergaan.

Naar de test kijken was bijna net zo erg als hem ondergaan. Mr. Oz had nog verder ondergronds een complex gebouwd dat bestond uit grotten en gangen en puzzels die leken op die uit het spel dat je speelde op de website. Om level 3 te worden werd je – zonder aankondiging – uit je bed gevist en voor de leeuwen geworpen. Was je eenmaal voor de test geslaagd, dan moest je verplicht naar de bioscoop om te zien hoe de nieuwe ploeg kandidaten het ervan afbracht.
Voor Iris was het de derde keer dat ze naar het spektakel moest kijken. De aanvoer van nieuwe kandidaten was groter dan ooit en ze promoveerden steeds sneller en sneller. Er ging zelfs een gerucht dat iemand een jeugdboek had geschreven over de superheldensite, waardoor het spel nog populairder ws geworden.
Niet dat Iris daar iets van geloofde. (blz. 32)

Ook de groep kinderen waar Iris bij hoort moet een test ondergaan. Als ze deze test halen worden ze bevorderd tot het hoogste niveau en zijn ze Superhelden.

Het was koud, maar Iris rilde niet. Het was vroeg, maar het deerde haar niet. Ze was niet bang voor de test, ze was niet boos op Alex omdat hij haar niet zag staan; ze genoot. Ze genoot van de buitenlucht, van de hemel, van de maan die nog heel even te zien was. Ze genoot van de bomen die de grens vormden tussen het strand en de rest van het eiland. Ze genoot.De liftzuil – die Iris ineens deed denken aan de Tardis uit Dr. Who, zo plompverloren als hij op het strand stond – ging open en Fiber verscheen. Ze keurde de kandidaten geen blik waardig en ging naast Alex staan. De piercings in haar gezicht weerkaatsten het zonlicht en leken daardoor net zo wit als haar haar.Met ‘Vandaag is de laatste test’ nam Alex het woord. Hij sprak luid, om boven het geraas van de golven uit te komen. ‘Niet iedereen zal de test tot een goed einde brengen. Sterker nog, velen van jullie zullen falen.’ (blz. 83)

Het is een loodzware test. Zal Iris de test halen? Zal Iris voor Justin kunnen uitvinden wat er nu precies op Pala gebeurt?

Mening over het boek

Recensie van Ikvindlezenleuk (Mathilde) (ouder dan 18 jaar)
Heb je het boek uitgelezen?
Ja
Wat vind je van het boek?
★★★★☆ – goed
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik vond de tekst op de achterkant leuk. Ik heb al andere boeken uit dezelfde serie gelezen
Welke steekwoorden passen bij het boek?
Spannend, zielig, verrassend, fascinerend
Hoe kom je aan het boek?
Geleend bij de bibliotheek
Zitten er plaatjes (illustraties) in het boek?
Nee
Wat vind je leuk aan het boek? Je kunt bijvoorbeeld een leuk stukje uit het boek overtypen
Ik vind het leuk dat er allemaal verwijzingen in het verhaal zitten naar films en andere boeken: De hongerspelen, Jabberwocky, Terminator, Iron man, Raiders of the lost ark, Tomb raider, Harry Potter, Dr Who (tardis), LOTR (Lord of the Rings), Wicked
Wat vind je niet leuk aan het boek?
Dat ik het zo snel uit had
Is er iemand uit het boek die je in het echt zou willen ontmoeten? Wat zou je dan samen gaan doen?
Mr. Oz, omdat ik benieuwd ben of hij echt zo eng is als hij volgens Iris is
Is het boek moeilijk of gemakkelijk om te lezen?
Gemiddeld
Zitten er moeilijke woorden in het boek?
Ja
Kun je een voorbeeld geven van moeilijke woorden? Wat heb je gedaan toen je deze woorden tegenkwam?
Hachelen, ik heb het woord opgezocht op internet. Blijkbaar betekent het ‘eten’.
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ik wil het boek misschien nog een keer lezen. Ik wil het volgende boek uit deze serie lezen
Aan wie zou je dit boek aanraden? (bijvoorbeeld kinderen van jouw leeftijd, jonger, ouder, jongens, meisjes)
Aan iedereen vanaf 10 jaar die het leuk vind om spannende verhalen te lezen

Geef een antwoord