icoontje voor sprookjesmaand

Nog een weekje en dan is het december. In deze wintermaand heb ik een nieuwe leesuitdaging, winterlezen. En het thema van winterlezen is ‘sprookjes’, dus eigenlijk is december sprookjesmaand. Ik heb inmiddels door mijn twee sprookjesboeken, van H.C. Andersen en van de gebroeders Grimm, gebladerd en heb uit elk boek 15 sprookjes gekozen die ik in december ga lezen.

Ik begin op 1 december met het sprookje De tondeldoos en de dag erna lees ik De wolf en de zeven geitjes. Om en om ga ik een sprookje van Andersen of van Grimm lezen. Op 25 december heb ik mezelf een vrije dag gegeven 🙂

Doe jij ook mee met sprookjesmaand?
Dat kan op verschillende manieren. Je kunt de sprookjes met mij meelezen en jouw mening delen door mij een mailtje te sturen of onder mijn recensies een reactie in te vullen. Je kunt natuurlijk ook zelf kiezen welke sprookjes, of verhalen die op sprookjes gebaseerd zijn, jij gaat lezen.

Ik vind het leuk als je je van tevoren aanmeld voor sprookjesmaand door mij een mailtje te sturen.

Lees hier waarom ik sprookjes ga lezen.

Uit het sprookjesboek van Andersen wil ik deze sprookjes lezen: De tondeldoos, Prinses op de erwt, Duimeliesje, De kleine zeemeermin, De nieuwe kleren van de keizer, De standvastige samaritaan, De wilde zwanen, Klaas Vaak, De nachtegaal, Het lelijke jonge eendje, De rode schoentjes, De schaduw, Domme Hans, De sneeuwman, Het meisje met de zwavelstokjes

Uit het sprookjesboek van Grimm wil ik deze sprookjes lezen: De wolf en de zeven geitjes, Raponsje, Hans en Grietje, Assepoester, Vrouw Holle, Roodkapje, De Bremer stadsmuzikanten, Tafeltje dek je, ezeltje strek je en knuppel uit de zak, Doornroosje, Sneeuwwitje, Repelsteeltje, De gouden gans, Bontepels, De geest in de fles, Eenoogje, Tweeoogje, Drieoogje