icoontje voor sprookjesmaandZoals jullie weten is december sprookjesmaand op mijn website. Mijn plan is om deze maand 30 sprookjes te lezen, 15 sprookjes van Andersen en 15 sprookjes van Grimm. Ik ben inmiddels over de helft…

Anne Meike, Clas en Femke hebben ook sprookjes (of verhalen die gebaseerd zijn op sprookjes) gelezen. Hier vind je een overzicht met alle verhalen die voor sprookjesmaand gelezen zijn.

Van uitgeverij Christofoor heb ik een heel mooi sprookjesboek gekregen om weg te geven. Iedereen die in december minimaal één sprookje leest en er een een recensie over schrijft maakt kans op dit boek. Als jij kans wilt maken op dit mooie sprookjesboek heb je nog t/m 31 december de tijd om mee te doen. Veel leesplezier!

 

Ella Young – Keltische sprookjes
Christofoor, 1996, 168 bladzijden, vertaald door Margaret van der Heide, 8+
De zesentwintig verhalen van deze bundel vertellen onder andere over de eeuwig jeugdige Angus, de God Midyir en over zijn vrouw Ethaum, die leefden in de wereld van de goden, over het lichtzwaard uit Findrias, de Speer van de Overwinning, het Vat van Overvloed en de Steen van het Noodlot.

Kijk hier voor meer informatie over dit boek

 

 

Geef een antwoord