Op donderdag 27 november 2014 hebben we geskypt met meneer Marcel van Driel. Dit is een kinderboekenschrijver. We wilde weten hoe we het beste een prentenboek konden maken voor Sinterklaas. Het was heel erg leuk. Marcel had speciaal voor ons een Superheldenshirt aangedaan. We konden hem zomaar op de computer van onze juf zien en we konden hem horen!

Samen hebben we allerlei vragen aan hem gesteld. Nu weten we hoe je een boek maakt en dat de plaatjes (illustraties, ja dat weten wij al!) door iemand anders worden getekend. Marcel heeft ons geholpen met het maken van ons eigen prentenboek. Na het Skype hadden we al een mooi verhaal. We hebben van het interview ook dingen geleerd. Zo weten we nu dat je niet zomaar figuren uit boeken van andere schrijvers mag gebruiken. Je mag niet Dolfje Weerwolfje gebruiken in je eigen boek, want Dolfje is van Paul van Loon. Ook moet er in een verhaal altijd iets spannends gebeuren, want anders is het maar saai!

We vonden het heel lief en leuk van Marcel dat hij zomaar tijd voor ons had! Daarom nog een keer: Marcel Bedankt!

Groep 3/4 van basisschool de Triangel.

Dit verslag kreeg ik via de mail van groep 3/4 van basisschool de Triangel. Dank jullie wel!