boekomslag Brigitte Minne - Slaap lekker, Rosalie

Brigitte Minne – Slaap lekker, Rosalie (1e recensie)

boekomslag Brigitte Minne - Slaap lekker, Rosalie

Het is bedtijd. Meneer Maan strooit poeder over alle kleintjes die moeten slapen. Hond en Schaap liggen al lekker te dromen terwijl Rosalie, het eendje, nog steeds vrolijk rondhuppelt. Meneer Maan verliest zijn geduld en kiepert een hele emmer slaappoeder over Rosalie uit. Het ondeugende eendje is hem echter te slim af en kan zich tegen het neervallende poeder beschermen. Maar zelfs het meeste ondernemende kleintje wordt vroeg of laat moe en dan vallen de oogjes vanzelf toe.

kno meer info over boek

Over het verhaal

Meneer Maan kijkt op zijn klok. “Het is bedtijd,” mompelt hij en pakt een emmer met maanpoeder uit de kast. Heel voorzichtig strooit hij een handjevol poeder naar beneden. “Slaap lekker,” fluistert Meneer Maan. De ogen van Schaap vallen toe. Hond geeuwt en valt in slaap. Meneer Maan kijkt tevreden naar beneden. Zo heeft hij het graag. (blz. 2)

Meneer Maan zorgt ervoor dat iedereen gaat slapen. Maar Rosalie heeft helemaal geen zin om te gaan slapen. Ze verstopt zich snel zodat er geen maanpoeder op haar valt. Ze gaat steppen met de step van Schaap, ze proeft de koekjes van Hond en vindt het heerlijk om helemaal alleen te zijn. Meneer Maan vindt haar een lastig kind en probeert haar in slaap te krijgen door steeds meer maanpoeder naar haar te gooien. Zal het hem lukken om Rosalie in slaap te krijgen?

Mening over het boek

Recensie van Ikvindlezenleuk (Mathilde) (ouder dan 18 jaar)
Heb je het boek uitgelezen?
Ja
Wat vind je van het boek?
★★★☆☆ – gemiddeld
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het boek heeft een mooie voorkant
Welke steekwoorden passen bij het boek?
grappig
Hoe kom je aan het boek?
Zelf gekocht
Zitten er plaatjes (illustraties) in het boek?
Ja
Waarvoor worden de plaatjes gebruikt?
Om iets uit het verhaal duidelijker te maken
Wat vind je van de plaatjes? Passen ze bij het verhaal?
De illustraties laten op de ene bladzijde zien wat Rosalie doet en op de andere bladzijde zie je Meneer Maan.

illustratie uit Brigitte Minne - Slaap lekker, Rosalie
illustratie uit Brigitte Minne - Slaap lekker, Rosalie

Wat vind je leuk aan het boek? Je kunt bijvoorbeeld een leuk stukje uit het boek overtypen
Ik vind het grappig dat Rosalie zo haar best doet om te ontsnappen aan het maanpoeder. En Meneer Maan wordt bozer en bozer
Rosale rent naar de step van Schaap. Daar mag ze anders nooit op. Maar nu wel, want Schaap slaapt al. Rosalie rijdt van de poel naar de dikke eik en terug. Haar pootjes trappen vliegensvlug en haar donsveertjes wapperen in de wind. Ze hobbelt over het gras en rijdt door een modderplas. Het is heerlijk, veel leuker dan slapen, vindt Rosalie. (blz. 6)
Wat vind je niet leuk aan het boek?
Geen idee
Is er iemand uit het boek die je in het echt zou willen ontmoeten? Wat zou je dan samen gaan doen?
Nee
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Mijn voorleeskind kende dit boek al van school en ze zei direct ‘dat boek hebben we al gelezen’. Ik zei dat ik het boek nog niet eerder had meegenomen. Toen zei ze ‘die hadden we op school, maar hij is kwijt’
Is het boek moeilijk of gemakkelijk om te lezen?
Gemakkelijk
Zitten er moeilijke woorden in het boek?
Nee
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ja, ik wil het boek nog een keer lezen. Ik wil andere boeken van deze schrijver lezen
Aan wie zou je dit boek aanraden? (bijvoorbeeld kinderen van jouw leeftijd, jonger, ouder, jongens, meisjes)
Aan kinderen vanaf 3 jaar