Femke mailde mij een lijstje met de 10 beste boeken die zij in 2014 heeft gelezen.

Nummer 10: Mark van Dijk – Het mysterie van de poldergruwel: Mark van Dijk heeft dit geschreven en het is een spannend verhaal maar het had wel wat gruwelijker gemogen! De tekeningen zijn ook erg leuk!

Nummer 9: Mariken Jongman – Alle dieren levend en vrij: Het is een leuk en spannend boek over een meisje dat het leed van de dieren erg aantrekt en er wat aan wil doen…

Nummer 8: Jozua Douglas – De vreselijke tweeling: Als je de boeken van Tosca Menten en Roald Dahl gaaf vind moet je deze ook lezen ! Het eerste boek over de badmeester is ook een aanrader! Deze tweeling is helemaal zo vreselijk niet..

Nummer 7: Manon Sikkel – Elvis Watt, miljonair: Ik vond het verhaal grappig en alleen heel jammer dat het plots ophield en dan is deel twee er nog niet.. Gelukkig kan ik nu eindelijk verder lezen want onder de kerstboom lag deel twee

Nummer 6: Tosca Menten – Dummie de mummie en de ster Thoeban: Als ambassadeur van Tosca moet er uiteraard wel een boek van haar in de top tien komen. Het boek knots knetter gek uit het voorjaar had twee oude verhalen van haar er in en die vond ik super goed maar ja dat is geen nieuw boek voor mij. Dit is wel een nieuw boek en helaas lees ik sneller dan Tosca schrijft. Dummie gaat naar de wintersport en tuurt naar de sterren! Zoals alle Dummie boeken moet je lachen en soms even slikken.. Je moet echt een Dummie boek gaan lezen als je dat nog nooit hebt gedaan!

Nummer 5: Marcel van Driel – Superhelden.nl 3: Marcel van Driel heeft deze spannende serie geschreven en ik moest even wachten tot deel drie er was ! Toen heb ik eerst deel een en twee gelezen zodat ik lekker lang over het einde kon doen. Zelf vind ik dat er best nog wel een vervolg mag komen!

Nummer 4: Matthew Jobin – De nedergrim: Ik had de serie van de grijze jager van Flanagan uit en ik vond dat heel jammer. Gelukkig had mijn moeder dit boek gevonden en dat vond ik ook super! Ik hou veel van verhalen die in de middeleeuwen spelen en met fantasy er in.

Nummer 3: Richard Paul Evans – Michael Vey. Gevangene van cel 25: Het eerste en spannende deel over Michael Vey , die heeft een speciale gave. Kan niet wachten tot het tweede deel verschijnt…

Nummer 2: Nanda Roep – Koningsland: Dit is een heel mooi fantasy verhaal! Je ziet de reis helemaal voor je en het is allemaal heel mooi omschreven!

Nummer 1: Mirjam Gielen – Het laatste geheim: Ik heb de hele serie dit jaar gelezen en vond het een heel goede serie. Zoals ik al zei hou ik van verhalen die in middeleeuwse tijd afspelen of dat idee hebben. Het mysterieuze en spannende vind ik geweldig !

Dit overzicht staat ook in Femkes boekenhoekje op het boekenblog van haar moeder. Hier staan ook links naar hun recensies op de website van Boekenbijlage