Het jaar 2014 is alweer voorbij. Een mooi moment om terug te kijken naar de boeken die ik heb gelezen. Ik heb in 2014 135 boeken gelezen. Dat zijn er ontzettend veel, meer dan 2 boeken per week. Dit waren zowel kinder- en jeugdboeken als boeken voor volwassenen. Vijf boeken kregen van mij 5 sterren, waarvan 4 jeugdboeken. Hieronder staan ze in alfabetische volgorde.

 

Kevin Brooks – Bunkerdagboek
De Harmonie 2014, 256 bladzijden, vertaald door Jenny de Jonge, 15+
Lees de recensie(s) over dit boek
Dit verhaal over een jongen die ontvoerd en opgesloten wordt in een bunker is beklemmend, spannend, eng, fascinerend en deprimerend. Na een aantal dagen komen er meer mensen bij en niemand heeft een idee wat er aan de hand is. De hoop om gered te worden wordt steeds minder…

Marcel van Driel – Superhelden.nl 3
De Fontein 2014, 272 bladzijden, 10+
Lees de recensie(s) over dit boek
Dit laatste deel over Iris en haar leven als superheld is ontzettend spannend. Zo spannend dat ik het boek in 1 dag heb gelezen en het uiteindelijk bijna 1 uur ‘s nachts was voordat ik het uit had.

Koos Meinderts – Lang zal ze leven
De Fontein 2014, 144 bladzijden, 12+
Lees de recensie(s) over dit boek
Dit is een fascinerend verhaal over een vriendschap die ontstaat tussen een tienermeisje en een bejaarde vrouw nadat Eva deze vrouw heeft gered van een aanrijding door een trein. Eva verwacht dat de vrouw blij is dat ze is gered, maar is dat ook zo? In het boek wordt ook aandacht gegeven aan Nederlandse po√ęzie.

Marlies Slegers – Gezocht: normale ouders
Kluitman 2014, 384 bladzijden, illustraties van Katrien Holland, 8+
Lees de recensie(s) over dit boek
Dit was het meest grappige boek dat ik heb gelezen. De vader van Gijs is uitvinder, maar zijn uitvindingen zijn niet altijd even handig. Zo storten ze met hun vliegtuigje neer als de tank per ongeluk bijgevuld is met frisdrank (met bubbels) in plaats van limonade (zonder bubbels).

 

Wat zijn de leukste, spannendste, grappigste of indrukwekkendste boeken die jij in 2014 hebt gelezen? Stuur mij een mailtje met jouw topboeken, en waarom jij deze boeken zo leuk vond, en jouw lijstje komt ook op de website.

 

 

bol.com, [link_Bruna url=”http://www.awin1.com/cread.php?awinmid=8378&awinaffid=370483&clickref=bruna-algemeen&p=https%3A%2F%2Fwww.bruna.nl%2F”]

 

 

Geef een antwoord