R.J. Palacio – Wonder (4e recensie)

Auggie Pullman is geboren met een gezichtsafwijking, en ook na veel operaties ziet hij er nog heel ongewoon uit. Hij doet zijn best niet op te vallen, maar mensen schrikken als ze hem zien, en ze staren of kijken weg. Als hij tien is gaat hij voor het eerst naar een gewone school. Auggie is bang dat hij niet geaccepteerd zal worden, en hij krijgt gelijk. Zijn klasgenoten negeren hem en sommigen beginnen hem te pesten. Maar er is één meisje dat zich niet door Auggies uiterlijk laat afschrikken.

Boekinformatie
Schrijver: R.J. Palacio
Titel: Wonder
Uitgeverij: Querido
Jaartal: 2013
Bladzijden: 352
Vertaler: Esther Ottens
ISBN: 9789045119533
Genre: school
Leeftijd: 10+
- leen het e-boek bij de bieb (NL)
- koop het boek bij een Libris boekwinkel
knop meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Mika & Bob (12-15 jaar)
Heb je het boek uitgelezen?
Nee
Als je het boek niet hebt uitgelezen: waarom niet? Wat vond je niet leuk aan het boek?
we hadden iets te weinig
Wat vind je van het boek?
★★★★☆ – goed
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
de biebjuf had hem megenomen
Welke steekwoorden passen bij het boek?
grappig, lang, leuk, mooi, ontroerend, realistisch, zielig
Hoe kom je aan het boek?
van de biebjuf gekregen

Tip

Op zoek naar meer informatie over de schrijver, illustrator en/of vertaler? Zoek via Google of hij/zij een eigen website heeft. Je kunt ook kijken op de website van de uitgeverij of op de website van Jeugdbibliotheek. Er wordt gewerkt aan een overzicht van boekenmakers met daarin alle schrijvers, illustratoren en vertalers die op Ikvindlezenleuk genoemd worden.

Bewaren

Bewaren