Leestips Kinderjury 2015

Voor de jaarlijkse Kinderjury kunnen kinderen hun stem uitbrengen op alle kinderboeken die in het jaar ervoor zijn uitgebracht. Dat kunnen zowel Nederlandse boeken als vertaalde boeken zijn. Voor De Nederlandse Kinderjury 2015 mag er gestemd worden op boeken die in 2014 zijn uitgekomen. Tussen 4 maart en 13 mei kan er gestemd worden. Dit kan via de website of door een formulier op te sturen naar De Nederlandse Kinderjury. in juni wordt bekend gemaakt welke boeken de prijs van de Kinderjury 2015 hebben gewonnen.

Er zijn twee categorieën waar op gestemd kan worden, namelijk “boeken voor 6 t/m 9 jaar” en “boeken voor 10 t/m 12 jaar”. Kiezen uit alle kinderboeken die in 2014 zijn uitgekomen is moeilijk, want dat zijn ontzettend veel boeken. Daarom zijn er tiplijsten gemaakt met daarin boeken die worden aanbevolen.

Boeken voor 6-9 jaar

Boeken voor 9-12 jaar