Rosa verhuist van Den Bosch naar Groningen, en dat vindt ze vreselijk. Alexander, de vriend van haar moeder, komt bij hen wonen en blijkt ineens een strenge bemoeial te zijn. Haar moeder krijgt een baby en… Rosa wordt voor het eerst verliefd! Maar verliefd zijn is nog helemaal niet zo makkelijk. Want hoe voelt dat eigenlijk? Hoe moet je iemand versieren? En hoe gaat zo’n eerste zoen? Dit boek staat boordevol tips over verliefdheid. Over frisse adem, versiertips voor beginners en gevorderden, over liefdesverklaringen in de chatbox. Maar ook over nee durven zeggen en erachter komen wat je wel en niet wilt. Een onmisbaar boek voor iedereen die voor het eerst verliefd is, of van plan is het te worden!

knop meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Luna (ouder dan 18 jaar)
Heb je het boek uitgelezen?
Ja
Wat vind je van het boek?
★★★☆☆ – gemiddeld
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik heb al andere boeken van deze schrijver gelezen, Ik heb al andere boeken uit dezelfde serie gelezen
Welke steekwoorden passen bij het boek?
cool, logisch, realistisch, zielig
Hoe kom je aan het boek?
Geleend van iemand
Zitten er plaatjes (illustraties) in het boek?
Ja
Heb je net ‘ja’ ingevuld? Waarvoor worden de plaatjes gebruikt?
Als versiering
Wat vind je leuk aan het boek?
Het leven en de gevoelens van Rosa zijn erg herkenbaar voor haar leeftijdgenootjes. Het gevoel te hebben dat je niet belangrijk bent, voor het eerst verliefd zijn, uitkijken naar een eerste zoen etc.
Ik vond het leuk dat Rosa stiekem haar haar had geverfd en het vervolgens niet meer terug in de oude staat kreeg. Ze was bang om op haar kop te krijgen, maar haar moeder moest juist erg lachen en gaf het advies om naar de kapper te gaan.
Wat vind je niet leuk aan het boek?
Rosa wordt erg buitengesloten door haar moeder en stiefvader. Zij zijn te druk met hun pasgeboren baby Abeltje. Rosa moest van Den Bosch naar Groningen verhuizen, haar eigen vrienden heeft ze achtergelaten en nieuwe vrienden maken lukt niet erg in Groningen.
Thomas een jongen uit de buurt is erg cool, maar ook een stukje ouder. Rosa wordt verliefd op hem, maar ziet niet dat hij haar alleen maar gebruikt.
Is er iemand uit het boek die je in het echt zou willen ontmoeten? Wat zou je dan samen gaan doen?
De moeder van Rosa: Heleen dus. Haar vertellen dat Rosa erg eenzaam is en een beetje extra liefde en aandacht wel kan gebruiken.
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Het is een deel uit een serie, maar de boekjes zijn goed los van elkaar te lezen. Want ik lees ze ook niet op volgorde.
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Zitten er moeilijke woorden in het boek?
Nee
Wil je het boek nog een keer lezen?
Nee, ik wil het boek niet nog een keer lezen
Aan wie zou je dit boek aanraden?
Meisjes vanaf tien jaar. Maar misschien ook wel moeders van meisjes vanaf tien jaar. Misschien dat ze zo het gedrag van hun dochter beter begrijpen.